fredag 7 mars 2014

Jessica, Peter, Tony, Eva, Magda...

...det är dom som gör det!
 
 
 
Nu är Trädgårdskampen i SvT slut. Jag har följt alla avsnitten och jag tycker fortfarande inte att det är nödvändigt att tävla i trädgård. Just det här programmet kändes direkt kopierat från Sveriges Mästerkock, med att springa och hämta växterna, arbeta på tid och elimineringstävlingen.
 
Innan programstart skrev jag att jag gillar juryn. Det gör jag fortfarande, men utan dessa härliga deltagare skulle jag inte ha fortsatt se programmet.
 
De bjöd på sig själva på ett annat sätt än vad vi är vana att se i tävlingsprogram i teve idag.
Det var ingen som slog sig på bröstet och bara framhöll sig själv utan man hjälpte varandra och kom med glada tillrop! Det var inte särskilt mycket gråt och svordomar heller. :)
 
Foto svt.se
 
 
Det gäller väl att se det för vad det var - en tävling i trädgårdsmiljö snarare än ett trädgårdsprogram.
 
Det hade varit roligt att se samtliga deltagares färdiga trädgårdar, men nu var inte upplägget sådant.
 
 
SvT - ge mig mer Peter Bengtsson i rutan! 
 
 
Det ryktas att våren är på gång till mig, men helgen bjuder på skidskyttetävlingar i dagarna tre.
 
Trevlig helg alla!
 
 
PS. Ett annat tävlingsprogram börjar på söndag, Mästarnas Mästare!
 


5 kommentarer:

 1. Jag har också följt det, och hade tyckt det varit kul om alla fått vara kvar och visa upp sina trädgårdar, och att en vinnare kunde utses utifrån hur de lyckats med sin trädgård (om det nu måste tävlas menar jag..) Själva elimineringstävlingen hade ju inget med trädgård att göra, det handlade ju om att vara starkast, bedrövligt tycker jag! Hur tänkte dom där, såna tävlingar passar kankse i Robinson men i ett trädgårdsprogram!?
  Nåja, håller med om att deltagarna var trevliga - det är väl så, trädgårdsfolk är trevliga ;)

  SvaraRadera
 2. Visst har jag följt programmet och det skulle vara underbart med att så Peter lite oftare i program om trädgårdar han lyfte verkligen programmet. Tänkte på dagens tema i Blommiga fredag, Ödmjuk, det passade väl in på flera av deltagarna så ödmjuka mot varandra de var.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Ja, mer Peter Bengtsson! På det stora hela tycker jag Trädgårdskampen var en rätt krystad programidé, men har tittat ändå på de flesta avsnitt. Nåt nytt snappar man ju alltid. Finalen var katastrof. Både mannen och jag konstaterade redan innan start att den starkaste kommer att vinna. Det var ju tokgalet upplägg!

  Önskar dig en solig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Man är svältfödd på trädgårdsTV så man tittar på allt som andas trädgård trots kvalitet... Dagens pressrelease av OdlarTV, där bla några av trädgårdskämparna är med och producerar lovar kanske gott......

  SvaraRadera
 5. Jag instämmer! Jag tror man ska se det programmet som du skrev - som en tävling i trädgårdsmiljö.

  Nu längtar jag efter mer trädgård fast på hemmaplan :).

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera