söndag 4 maj 2014

Tre årstider

På radion igår pratades det om att Sverige just nu har tre årstider meteorologiskt. Det är nog inget ovanligt, men visst känns det som stora kontraster när det är sommar i sydligaste delarna av landet och vinter i norr. 
Vi hör till dem som har vår nu, men det är svårt att tro då vi haft väldigt kallt och blåsigt de sista dagarna.

Så här ser häggen ut hos mig idag.En del kvar innan världen runt om mig är grön alltså. :)


5 kommentarer:

 1. Kan inte påstå att det riktigt känns som sommar i luften här i Skåne. Idag har termometern segat sig upp till 11 grader idag och vindarna är ganska kyliga. Men soligt har det varit och grönt är det. Väldigt mycket är utslaget nu, så på det sättet känns det kanske som sommar. I jämförelse med er har vi förstås mer somrigt väder.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vi har haft fina dagar men kylig vind. Skönt i solen men inte i skuggan. Fyra dagars utevistelse så jag är nöjd med långledigheten :).
  Lite skrämmande är det att årstiderna och vädret beter sig så konstigt.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänk vilken skillnad vi kan ha från Norr till Söder.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Inte 17 är det som en vanlig vår precis! Först hade vi en otroligt varm och skön vårvinter, sen blev det vår och strax efter sommar. Nu har det blivit vårvinter igen känns det som. I alla fall på nätterna. I morse när man kom ut var det ett tjockt islager på min lilla "vattensamling" på altanen. Så kallt vår det inte för ett par månader sen! Konstigt!!
  Men det är rätt behaglig arbetstemperatur på dagarna, Ungefär 10-13 plusgrader - och det får man väl kanske vara tacksam för!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Hej där. Hittade din trevliga blogg via tidningen Hus&Hem trädgård. Kul att titta runt här inne.
  Kul med lite ny inspiration.
  Ha de bäst från Maria

  SvaraRadera