fredag 11 mars 2016

Intensivt nu

Sedan sist har jag hunnit vara på skolan i två omgångar. Förra veckan var det introduktion i Odlingskursen. Det kommer att bli så roligt tror jag. Fick med mig en massa uppgifter hem, vilka jag la åt sidan för att intensiv-umgås med familjen innan jag tidigt i måndags åkte iväg för ännu en träff i anläggning/skötsel.
Nu ska jag vara hemma ett par veckor så nu blir det till att ta tag i alla inlämningsuppgifter för båda kurserna!

Igår hade jag prov i växtkunskap. 15 träd som skulle namnges på svenska och latin. Blott fem av dom växer här uppe, men jag tror jag fick till det rätt bra. Missade på bokens kvist, men när man bara kan lära sig utseende på bar kvist via bilder/foton så kan det bli fel när man uppskattar storlek på knopparna till exempel.
Till nästa gång har vi 20 barrväxter och det kommer att bli än svårare. Barr som barr - kanske inte, men nästan. :)Vi la kant- och gatsten en hel dag. Ett jobb vi började med förra gången. Snacka om grovgöra med precision.

Beskärning av äppelträd blev det också. Jag har alltid varit en smula rädd för det, men jag tror nog att jag vågar mig på en uppbyggnadsbeskärning av mina egna små äppelträd här framöver!

Mera äppelträd blev det också i form av ympning. Jag hade väldigt svårt att få till ett bra snitt och vände till råga på allt ympningsmaterialet upp och ner allra först. Oupps, så får man inte göra! :) Vågar nog inte tro på att det blir några äppelträd för mig. :) Om några veckor kommer jag att få göra fler försök som tur är.

Det blir mycket skola här på bloggen nu, men jag är så uppslukad och inspirerad av allt härligt jag får vara med om så det är oundvikligt, särskilt som det är full vinter här hemma fortfarande.

Trevlig helg och njut av finvädret!


3 kommentarer:

 1. Det är väl bra att del med sig av det man gör alltid kan det inspirera någon som går i de tankarna. Jag tycker också det är kul att veta vad an får göra på din utbildning. Tids nog får du ta tag i din trädgård.Och vet du vad våren är på väg det känns.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så roligt att läsa om utbildningen! Och det där med att artbestämma "döda" pinnar brukar på skoj kallas pinnologi är jättesvårt har jag hört. Barrväxter kommer att bli lättare. Har du tråkigt nån dag eller kväll när du är i Dingle får du gärna höra av dig! Det skulle vara roligt. Dessutom är min man hortonom och har haft gardencenters, plantskola mm, så ni skulle ha att prata om, det vill jag lova. Jag var också inblandad i verksamheten en gång, innan vi sålde rubbet (låg i Göteborg)!
  Hur som helst, maila mig, aggie.true@telia.com om du har tråkigt eller lust att träffas!
  Kramar
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Visst är det kul att lära sig en massa om trädgårdsskötsel. Även om man inte ska jobba med det så har man stor nytta av det! Så lycka till.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera