måndag 25 april 2016

Jag väljer det rosa fluffet före det vita

Här ös-snöar det nu, stora mjuka flingor som färgat hela världen vit. Lite less blir jag allt, det är ju för sjutton slutet på april nu. Aprilväder - ja, vinter - nej.

Vi la om till sommardäck på bilen förra veckan, det var bart och torrt och vi skulle ju ha den ner till Stockholm så det kändes som ett bra beslut.
Nu var maken bara tvungen att ha bilen ikväll och han fick vackert lägga om till vinterdäck nu innan han for. Jag har aldrig varit med om att vi först lagt om för att sen få byta IGEN. För det är mycket snö. Jag som kände krokuslycka igår när första krokusarna blommade.

Bra pluggväder är det i och för sig och plugga behöver jag för nu är det extra mycket på schemat.

Till något roligare nu.I fredags när vi besökte trädgårdsmässan passade vi på att ta en tur till Kungsträdgården direkt efter frukost. Det var första gången jag upplevde körsbärsblomningen där, har bara sett det på bild tidigare. Det är verkligen maffigt och otroligt vackert!Jag vill inte ha snö, men jag gläder mig enormt att detta år få uppleva våren på olika platser i Sverige. På skolan har jag två veckor av fint vårväder med sol och vårblommor bakom mig och så det här rosa fluffet i vår huvudstad!6 kommentarer:

 1. Näe, vad jobbigt att behöva byta däck IGEN??

  Vet du! Jag är född och uppvuxen i sthlm och bor där än men jag har heller aldrig sett körsbärsblomningen! Ska verkligen ta mig i kragen och åka i helgen om våren kommit tillbax!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Som infödd Stockholmare borde jag ju har sett som här träden, men jag tror att dom kom till efter det vi flyttat. Det enda minne jag har av Kungsträdgården är när almarna där skulle tas ner någon gång på 70-talet och folk vallfärdade dit för att protestera - även så Rolle och jag.
  Det var fullt med folk, rena folkfesten - men Rolle blev påhoppad av en kille som slog till honom. Rolle försvarade sig - och lyckades otroligt nog få in en lyckträff. Då klev 5 motdemonstranter beväpnade med cykelkedjor och knogjärn fram. Vi anmälde det hela efteråt och polisen sa att det var deras strategi; Skicka fram en liten kille och sen när det blev bråk kom dom stora bamsiga killarna fram. Men rolle var snabb på fötterna och försvann in i den otroligt stora folkmassan som bara stod och glodde, ingen försökte hjälpa honom.
  Själv var jag chockad men lyckades ta mig till bilen som stod parkerad på en bakgata och efter ett tag så kom Rolle - sen åkte vi hem och har aldrig varit på nån demonstration efter et! Inte så konstigt.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Usch va tradigt att behöva byta tillbaka till vinterdäck igen!!
  Vilket härligt rosa fluff, fina bilder du fått till, speciellt närbilden! Jag var där för ett par år sen, just när träden blommade i Kungsan, och det var verkligen vackert! Våra träd här hemma har inte kommit så långt, och då bor vi ändå lite mer söderöver ;) Men det kan ju vara en väldigt tidig sort förstås.

  Kram och må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Har heller aldrig upplevt körsbärsblomningen i Kungsträdgården på plats. Dåligt, stockholmare som jag är!

  Så surt att behöva byta tillbaka däcken. Kan tänka mig att maken inte var så munter då. Det skulle inte jag varit i alla fall.

  Nu håller vi tummarna för vårtemperaturer och lite mindre lynnigt väder framöver.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 5. Ja du det är nog så att mässan får nog ta och göra lite bättre ifrån sig om de ska få några besökare nästa år. Inte alls mycket att ha. Visst fanns det lite fint att titta på men dåligt med inspiration var det tyckte vi. Då är då din bild på träden mycket finare.
  Lycka till med pluggandet och njut ändå fast det har snöat
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Passerade Kungsan i buss igår och fick en glimt av härligheten - alltid lika häftigt!
  Så mycket snö att ni fick byta tillbaka till vinterdäck, oj oj! Här blev det vitt av hagel för några dagar sedan men det försvann på några timmar. Hoppas dina krokusar hämtat sig från chocken!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera