torsdag 7 april 2016

I skolbänken

Long time, no see.

Det är mycket med skolan nu och de närmaste månaderna också så tiden går åt till plugg, familjen och mina sådder. Ungefär i den ordningen också. :)

 Det är en distansutbildning jag går, eller det är ju två stycken olika, men det är väldigt mycket tid på skolan nu. Senaste gången, förra veckan, var resorna rätt knäckande och jag började starkt tvivla på att genomföra det här.
På annandag påsk, röd dag, blev det mycket väntetid vilket gjorde att jag startade resan vid kl 6 på morgonen och kom fram först efter kl 20 och då flög jag större delen av resan. När jag skulle hem var det bombhot på flygplatsen. Jag kom hem, lite försenad, men det som kändes jobbigt var osäkerheten där ett tag på om jag ens skulle komma ifrån stan.
Nu har det gått några dagar och jag känner fortfarande att det är jobbigt, men det ska nog gå! :)

Förra veckan kollade jag till tomaterna som vi planterat för några veckor sedan i skolans växthus och de är gigantiska och fulla med tomater!


En hel dag jobbade vi i en handelsträdgård där vi sådde, planterade, toppade och vattnade. En riktigt rolig dag. Dels lärorik, naturligtvis, dels inspirerande att umgås med alla dessa människor som delar ens intresse! Det är ju något återkommande under alla vistelser på skolan, vi umgås ju alla timmar utom när vi sover. :)


Här hemma tinar snön bort - härligt! 
Jag gick nyss på krokusspaning, men jag gjorde inga fynd. Än. 

Jag längtar efter att kunna starta igång säsongen i växthuset, men det är fortfarande allt för kallt så jag får hålla mig ett tag till. Hyllorna inne bågnar av sådder så helst hade jag velat flytta ut dom nu på en gång. 

Njut av trädgårdssäsongen nu! En hel del har redan startat och andra, som jag själv, får vänta ett litet tag till!

6 kommentarer:

 1. Jobbigt med resorna, roligt med utbildningen om jag förstår dig rätt. Jag är så avundsjuk, vore jag trettio år yngre skulle jag göra sammalunda! Och oj, så långt tomaterna har kommit! När såddes de?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Här är en som börjat njuta och det riktigt ordentligt. Jag har ju vilat ett helt år.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Håll ut vännen, tänk att det inte ska vara så här alltid, utan en kort tid med utbildning, fast tiden kan kännas lång och jobbig.
  Jag förstår dig precis, kan tycka att just resandet är jobbigast men tänk vilken trevlig atmosfär att studera och jobba i.
  Vill man ha något så måste man satsa och 'offra' sig, du kommer att klara av det.
  Åhh vilka tomater, jag känner doften av dem i näsan och det vattnas i munnen fast de inte är mogna ännu.
  Just där är jag avund på dig, *fniss*
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Hej !
  Du har vunnit 2 biljetter till Nordiska Trädgårdar hos mig - hoppas du har möjlighet att åka mitt i studierna.
  Maila mig din adress på isastradgard@hotmail.se så kommer biljetterna med posten.
  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Att få vara med andra som delar ens intresse i en så växtrik (ett så stort växthus fullt med plantor för att inte tala om tomaterna är en härlig syn, vilka tomater nu !!!!!. Ser goda ut :-)) miljö måste vara underbart och lärorikt. Förstår dig dock när du säger att det blir jobbigt med resorna men hoppas att du får kraft och orkar. Det blir ju bara ljusare och ljusare nu och då brukar energin öka och helt plötsligt är man inte alls lika trött längre. Själv har jag kommit igång lite i trädgården men hade frost så sent som i går, men solen skiner och värmer på dagarna.
  Önskar dig en bra vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Vad spännande det låter! Kämpa på och håll ut, du kommer säkert inte att ångra dig i längden. Förstår att det är jobbigt med så mycket resande. Men samtidigt härligt att få dela sitt intresse med andra.

  Kram, Karin

  SvaraRadera