tisdag 19 juli 2016

Ekologisk odling

Förra veckan var jag på praktik på en ekologisk trädgård här i länet. De har växthus och stora frilandsodlingar.

Nyrensat i löklandet!


Jag fick vara med på skörd i växthusen, tomat och gurka, och sallat på friland. Det var ogräsrensning (jisses vad ogräs ekologiska odlare måste stå ut med!) och jordgubbsplockning. Gödsling och tjuvning. Och mera ogräsrensning.

Gurkdjungeln!

Jag gick på knä och på huk mest hela tiden och det kändes i rygg och lår om kvällarna. :)

Tomaterna så fina och goda!
Med klassen var jag på studiebesök på en bärodling i våras. När jag såg deras lager av bekämpningsmedel och varningstexterna på etiketterna på dessa så blir jag så glad när det faktiskt finns odlare som även erbjuder oss kunder ekologiska jordgubbar!

Tillägg: all bekämpning är inte farlig bekämpning.


Norrländsk söt jordgubbe!
4 kommentarer:

 1. Då behöver inte du besöka gymmet nu då. Det naturliga är bäst haha.Jordgubben ser allt bra frestande ut.
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Akta ryggen! Den är den enda du har!
  Hörde för några veckor sedan ett radioprogram, tror att det var på vetenskapsradion, om skillnaden i nyttighet och antioxidanter mm mellan ekologiskt odlade tomater av "gamla" sorter och nya konventionellt odlade. Skillnaden var dramatisk!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Har fått en MASSA bladlöss på chilin i växthuset. Fick ett tips att använda 1 del filmjölk, 1 del rödsprit och 7 delar vatten och det har jag precis sprutat med. Hade nämligen ingen såpa hemma! Hoppas att det hjälper!! Vet inte om det räknas som farligt bekämpningsmedel - alltså rödspriten?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jordgubben och tomaterna ser underbara ut. Här finns inga jordgubbar längre. Det är bara (!) att vänta till nästa år.

  Kram, Karin

  SvaraRadera