måndag 29 augusti 2016

Från norr till söder

I helgen har vi varit till Luleå och Boden, vi gjorde en lite familjetripp i samband med barnens tävlingar där. Vi hade inte mycket tid utöver det, men det är ju väldigt mycket umgänge med varandra när man åker bil 70 mil enkel resa och även under tävlingsdag. På fredagskvällen hann vi i alla fall med att besöka världsarvet Gammelstans kyrkby i Luleå. Jag hade gärna gått en guidad tur där för att veta lite mera, men det blev en fin promenad i alla fall.


Förra inlägget skrev jag på parkeringen, i bilen, när barnen sköt in. :)

Nu är det oundvikligt - vi går mot mörkare tider och det märks väldigt väl nu. Vi har satt upp en solcellsbelysning på uteköket och det är mysigt, i den i övrigt nästan svarta trädgården, om kvällarna!Den här veckan är det skola och jag har äntligen, efter en del förseningar kommit på plats på boendet. Den här veckan har vi bland annat anläggning av gräsmatta och sommarblomsprov.

Det blev sisådär 70 mil norrut ena dagen och lika långt i motsatt riktning idag, några timmar hemma för att sova och byta väska bara. :)


Må så gott!

5 kommentarer:

 1. Efter en sådan helgutflykt skulle jag vara alldeles slut! Men är man ung och stark är det väl en baggis? Vad tävlar dina ungdomar i?
  Lycka till på sommarblomsprovet! Blir så nyfiken på vad du lärt dig om sommarblommor.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! De håller på med både längdskidor och skidskytte, men den här helgen var det Rullskidskytte-SM. Den äldsta har precis börjat skidskyttegymnasiet. Provet är växtkunskap och vi ska lära oss igenkänning, svenskt och latinskt namn. Vi har haft buskar, träd på bar kvist, vårblommor, sommarblommor och nästa gång blir det träd igen.

   Radera
 2. Det låter som ni har haft en trevlig helg tillsammans. :) Jag har alltid gillat de där stunderna i bilen. När vi har varit på väg någonstans och tillbringat många timmar tillsammans på vägarna. Fika- och toalettstopp, alla samtal, radion och all fulsång till olika låtar eller böckerna om Sune som vi lyssnade på cd tillsammans då barnen var små. Och allt man får se och uppleva. Jag har alltid varit svag för bilresorna tillsammans med familjen. :)

  Lycka till med sommarblomsprov och anläggning av gräsmatta och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Gamla stan i Luleå gillar jag var visserligen ett tag sedan jag var där men ändå. Lycka till med dina studier.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Hoppas solen skiner mycket på dagarna så de laddar sina lampor till kvällen.
  Hel mysigt blev det i uteköket, ja solen dalar snabbt nu . . .
  Jisses vilket 'färande' så många mil åt alla håll, lycka till.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera