onsdag 28 juli 2010

Gult, grönt, rött, blått, rosa...

Nu har jag återgått till arbetslivet igen efter semestern. Tiden innan semestern var hektiskt och så startade även den här första veckan så jag är lite seg om kvällarna nu.

Vi ska byta ytterdörr (innan det hinner bli för kyligt ute) och har bestämt oss för en pardörr. När vi ska sätta in den ska vi passa på att byta ut räcket på bron också för det har gjort sitt för länge sedan.

Funderar som bäst på hur räcket ska se ut och vi har bestämt oss för en dörr i engelskt röd (samma som växthuset!) så det blir en del förändringar i färgen också. Vi har ett ljust gult hus (tänk vaniljvisp) och den kommer vi att ha kvar och sedan måla knutar, fönster och så vidare nästa år.

Hittade ett färgsättningsprogram här och gjorde den här bilden.


Det är alltså inte vårat hus.

Gulfärgen är inte riktigt den samma och spröjsen i fönstren kommer också att vara engelskt röda. Gråfärgen (koksgrå) är jag lite osäker på om den är i mörkaste laget?

Räcket, tja, det på bilden måste ju vara rätt enkelt att få till i alla fall? När vi har varit ute och åkt har jag spanat in så många broräcken jag har kunnat, men jag vet inte riktigt vad vi vill.

Spånar vidare...

Pionerna är inne på slutspurten nu.

5 kommentarer:

 1. Det blir säkert snyggt. det är ju så vansinnigt roligt att planera! Jag kan inte annat säga än herregud, har du pioner ännu.... Det känns nu som en evighet sedan mina blommade här. Njut!! För jag längtar redan till nästa pionsäsong! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 2. Härligt att planera målning och broräcke,,dubbeldörr låter fint!
  Ja vårt avlånga land,,det är lik här mycket längesedan Pionerna blommat över, känslan av att längta efter nästa pionsäsong är redan stor..Ha det gott Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att man kan hitta sådana program!

  Här byts också dörr och trappan byggs om.

  Kram !

  SvaraRadera
 4. Åh, tänk att få byta till pardörrar! Det kommer att bli så fint med engelskt röda dörrar. Med det gråa räcket till... Men det blir mer omfattande än man tror. Börjar man så blir det ofta mer som ska fixas. Men är man husägare så är man... det går ständigt runt och blir aldrig riktigt klart!

  Vad nipperfat är? Nipperask har du väl hört talas om, min vän? Annars så var det en liten ask att lägga smycken i förr (oftast oäkta = nipper). I nipperfatet la man klockan eller manchettknapparna i när man gick till sängs.

  Här virkas för fullt nu... en lååång orm!

  Kram i regnvädret.
  Mormor Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Pardörrar låter som om det kommer bli jättefint!! Visst är det kul att planera! och säger som Mimi, har du ännu pioner...? *grön av avund*

  SvaraRadera