torsdag 10 mars 2011

Sport och skott

Ånej, vad klantig jag är... Planterade ju frön för ett tag sedan och igår upptäckte jag att en av de sådderna som jag trodde att jag hade grävt ner under snön stod kvar på bänken...

Nåja, jag ställer ut den idag istället, men jag kan för mitt liv inte komma på vad det är i den ena lådan som ställdes ut? Jag hade bara två som behöver kyla och två stycken grävdes ner. Förvirrad. :)


Är det kanske solen som gör att vinteraktiviteterna blandas med alla möjliga tankar och planer inför trädgårdssäsongen? Jag kommer på fler och fler trädgårdsidéer för varje dag.  Härligt är det i alla fall!

Igår var vi till fjälls och åkte slalom. Kameran var med eftersom jag trodde att jag skulle se vita fjälltoppar framför klarblå himmel. Snöfall, blåst och låga moln gjorde dock att kameran fick ligga kvar i bilen.

Jag bjuder på en bild från köksbänken istället, jag har planterat några pelargonskott och kärleksört som stått i en vas ända sedan i höstas.

Idag blev det en skidtur och då sken solen på mig!


Ha en fortsatt skön torsdag!

9 kommentarer:

 1. Det är märkligt att man inte lär sig - jag pillar ner små frön och är övertygad om att jag kommer att minnas vad det är för något...suck...men så upptäcker jag exakt det som du beskriver och har inte en susning om vad det är jag sått...Det blir till att vänta och se vad det blir...
  Här är snön snart helt borta och så värst mycket vintersport är det inte frågan om...skidspåren har varit preparerade men är tveksamt om det går längre...Vårt avlånga land är fantastiskt med sina olika väderlekar!

  Ha det nu så gott!
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där! Numera är jag hyggligt bra på att märka upp krukor med bokstavs- och sifferkoder i vattenfast färg och föra bok över alla sådder. Men visst händer det att man missar, telefonen ringer, ett barnbarn trillar, hundmaten kokar över... och så är det kört.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Härligt med planteringsbilder tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det där känner jag igen......visst är det spännande?:))
  Gillar den gamla vågen i fönstret, jag har en likadan på torpet.
  Nu har det börjat snöa igen här, usch!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag påmind om att jag måste ta hand om mina pelargoner som står där på vinterförvaring...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Glömskan kommer fort.. vet inte hur många gånger jag tänkt att jag kommer ihåg.. och sen är det helt borta!! ja man lär sig aldrig och du är inte ensam som sagt. Låter härligt med skidor.. här är skidorna inte att tänka på längre, mer bassäng i trädgården av allt regn o tö som inte kan sjunka undan av tjälen.. ja angenäma problem men jag är allt lite orolig för mina lökar, tänk om de ruttnar därnere av allt vatten!! Men jag kan inget göra åt det utan det är bara o gilla läget. Ha en härlig helg.. hoppas ni får soliga dagar med mer skidåkning. kram/Moa

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag har världens bästa minne - i fem minuter - så är jag noga med att märka mina fåtaliga sådder. Men nu har jag kommit till det stadium där jag måste skola om alla plantorna och har inte en aning om var jag ska ställa dom sen.
  Nej, varje år säger jag att jag inte ska fröså något och jag vet ju precis varför. Ändå så sitter man där igen.....

  SvaraRadera
 8. Trevligt med arbetsbänken, det syns att man gör ngt :)
  men förargligt med glömska, tror de flesta känner igen sig.
  Hoppas helgen blir trevlig! /Bea

  SvaraRadera
 9. Nog är man glömsk alltid! Jag skriver på glasspinnar INNAN jag sår och sticker ner direkt när sådden är klar. Enda sättet för mig!
  Sådde igår så det blev jord i hela köket... som vanligt!

  Nu går vi mot den härligaste tiden!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera