måndag 21 mars 2011

Vårvinter


Jag vet inte hur det är i övriga Sverige, men här uppe i norr har vi något som kallas för vårvinter. Det har vi nu och det är nattkallt och sedan plusgrader på dagen. Det är tiden när man är ute och riktigt mår gott på isar och i slalombackar. Man fikar i en snödriva och fryser inte om fingrarna när man tar av sin vantarna.Fikade i en snödriva här hemma gjorde vi igår och solen värmde kinden och det var så skönt!

Vi kunde även hacka bort lite is framför växthusdörrarna så att vi äntligen kunde öppna dem! Härligt!

Det droppar rejält från taken och även om det fortfarande ser ut så här......så går det ganska fort nu med snösmältningen.

Tyvärr slutade solskensstunden ute med migrän för min del, men jag hann i alla fall komma igång rejält med tankarna på ännu en härlig sommar.

Såg ni Trädgårdstoppen igår?

Jag spelade in det och var lite i migrändimman fortfarande när jag såg det, men utsvulten som jag är på trädgård så tyckte jag att det var ganska okej.
Det var lite som att bläddra i ett trädgårdsmagasin och inte läxa texten tyckte jag. För mig hade programmet gärna kunnat fördjupa sig lite mera. 

Jag har fortfarande inte riktigt förstått det där med tävlingsinriktningen, men, men...

Vad tyckte du?

 Såg precis att Trädgårdsfredag är tillbaka med en ny säsong med start 8 april.

Det händer mycket i världen just nu som är svårt att ta in. Jag följer, precis som de flesta andra, nyhetsrapporteringarna. Att blogga om trädgårdsdrömmar och en kopp te i solen kan kännas futtig, men mitt i all bedrövelse försöker jag även se det fina i det lilla.

6 kommentarer:

 1. Ja, visst händer det mycket hemskt ute i världen, men vi fortsätter som vanligt. Vad kan man annat göra, jag menar, ingen mår väl bättre om vi "gräver ner oss". Däremot är det viktigt att skänka en tanke åt dem som har det svårt, och även annat om man kan. Och även njuta av det vi har tror jag är viktigt. Och nu njuter vi av att vi har våren här snart!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående kommentar, att skänka en tanke eller ett bidrag är det vi kan göra just nu, vi kan också vara glada att det finns Röda Korset och Läkare utan gränser, de gör en enorm insats. Jag missade en läkares föreläsning om när han var i Haiti och jobbade, synd, det hade säkert varit lärorikt.
  Men vi har vår vardag, våra små glädjeämnen och de är vi tacksamma för - som att ni har snösmältning på gång :)
  Roligt med trädgårdsprogram, lite ögongodis och lite lärorikt :)
  Ha det så gott, kram :)

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är det väl så att världsläget inte förändras vare sig på ena eller andra håller för att vi bloggar om trädgård eller ej. Men helt klart kan man vara lite extra tacksam över det vi har här och man kan också skänka till behövande om man så vill. Trädgårdslivet rullar på...

  Vårvintern känner jag har passerat här, nu är det så gott som bara vår och det känns bra nu efter en, med skånska mått mätt, lång vinter.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tyvärr kan vi inte göra mycket åt de "stora" katastroferna, men lite eftertanke skadar inte. Det hjälper inte heller att vi inte odlar våra intresse o gottar oss i det som blivit oss förunnat? Nej att njuta av det vi har är det absolut rätta. Det är ett sätt för var o en att trivas o må väl
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 5. Ja, solen lyser och vinden gör sitt för att minska snödjupet just nu, kanske blir det en vår hos oss med :)

  Tråkigt med allt som händer i världen, det berör säkert många och dessvärre kan vi inte göra så mycket.

  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vilken vacker kosa, mycket finare än vanliga i plast...
  Jag gillar också att njuta av solen i någon snödriva, men idag var det ganska blåsigt och kallt ute.

  SvaraRadera