fredag 3 juni 2011

Det snöar

Ja, nu snöar det från häggen, och sommaren kryper närmare och närmare.

Jag har sett att det varit riktigt kanonväder på sina håll, men här har det varit både kallt och plaskblött under veckan. 

Här kommer en liten titt från våra nya odlingslådor. Trädgårdslandet bestod ju tidigare av en större ram av trä. Träet började ge vika och ett krav nu var att man skulle kunna gå mellan för att enklare nå. Tidigare har jag ibland balanserat på en tå för att nå i på mitten till exempel. Det fick bli två uppmurade rutor på 1,40x2,1m. Vi har frigjort lite mer planteringsyta där vi hade gamla växthuset också.När vi la på putsen började det spöregna ordentligt och vi hann nästan klart innan vi fick avbryta. Regnet gjorde att strukturen blev en helt annan än den som vi avslutade med, men det gör inget.

Vi är inte särskilt bra på detta med ätbart, men vi har kämpat på i växthuset och i lilla kryddtäppan och nu vill vi ta nytag när det gäller morötter, ärter och rödbetor.

Det syns ju inte på bilden, men i rutan närmast har vi sått frön och planterat allt. I den bortre har jag planterat ner gräslökstuvorna, men den ska fyllas på med mera jord innan vi kan så. Det blir förhoppningsvis imorgon.


 
Spireahäcken blommar sedan en tid tillbaka och jag tycker det ser ut som florsocker som pudrats över det gröna. Den blommar lite tidigare än vanligt, men så verkar det vara i år.

I morgon blir det som sagt skrivet lite mer fix i trädgårdslandet, men vi ska också ut på galej har vi tänkt.

Nu skiner solen in på mig där jag sitter, men jag är så där riktigt fredagstrött så jag orkar nog inte ta vara på solen ikväll. Jag hoppas den lyser imorgon igen!

Trevlig kväll!


7 kommentarer:

 1. Så fina odlingsbäddar!
  Här har vi haft 26 grader och sol idag. Riktig sommar!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Fint med murade odlingslådor, lite stabilare och snygg markering i trädgårdslandet, tror också att det värmer och behåller kvar värmen mer än trälådor, det har jag sett hos mig.

  Ha en fortsatt skön helg, kram ♥

  SvaraRadera
 3. Så snyggt med murade odlingsbänkar. Jag har mina funderingar på vad jag ska ersätta pallkragarna med den dagen de ger upp. Trä gillar jag egentligen bäst men hållbarheten är ju ett problem när man fyller dem med ständigt blöt jord... Hoppas solen lyser på dig med idag, vi har ju redan sommar i skåne! Lite väl tidigt och den stora frågan är hur länge det håller i sig?
  Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt med murade odlingsbäddar, smälter in fint i grönslan!//Helén

  SvaraRadera
 5. Fint med murade odlingslådor, verkligen! Jag har kvar mina pallkragar så länge de håller, sen ska jag på allvar fundera på att göra något liknande dina. Jag har armeringsnät bakom för eventuella klättrare, i år ärter av olika slag :)
  Trevlig söndag,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bäddar ni har gjort. Ser att stå pall en o annan fot som behöver extra stöd.

  SvaraRadera
 7. Riktigt fint! Goggla bilder på uppmurade odlingslådor och kom till dej. Och blev inspirerad till max. I min köksträdgård har jag lådor av trä som har x antal år på nacken och vill nu ha ngt stabilare. Har börjat att mura upp två små "lådor" till mina mini växthus och känner att nu måste jag bara börja med de andra, tack vare din fina bild.

  Lycka till med odlandet. Själv är vi bra på att odla, men sämre på att äta upp det hihi.

  Ska länka din blogg om det är ok och är det ok om jag lånar din bild? Givetvis med länk direkt till dej.

  kram på dej

  SvaraRadera