måndag 27 juni 2011

Plötsligt så händer det

Rätt vad det var saknade jag nät och kunde inte blogga, men just nu funkar det så jag passar på.


När jag fick chansen att gräva upp stora fina plantor för en liten slant så köpte jag på mig ett gäng hostor. Det fanns många olika (och de största skulle de faktiskt behålla själva) men jag hade ingen självklar plats för hostorna.

När jag var dit andra kvällen så tog jag reda på någon fler hosta samt jättedaggkåpor med en tanke på att göra en liten rabatt vid bron...

...maken sa först nej, men ändrade sig sedan "det brukar ju bli bra, det du hittar på".


Och tittar man på före-bilden här nedan så var det ju inget att bevara.

Jag förstår honom för vi har som alltid bara haft grus där plus några ormbunkar längs långväggen på huset och har inte tänkt något annat.


Vattenkärlet måste få stå kvar, men bänken flyttades ut från hörnet.Det är bara hostor och jättedaggkåpa (som ser lite hängig ut) och en jättesöt dubbel akleja i ljusrosa och vitt som jag fick på köpet eftersom den fanns mitt i en av hostorna. :)

Själv trodde jag att den nya rabatten skulle bli ett blickfång när man kommer till oss, men det behövs nog mer än det eftersom det bara är dotterns sjuåriga kompis som lagt märke till den än... Men jag själv är nöjd!

När semestern börjat ska jag återvända dit för att se om det finns något kvar. På andra sidan ska det ju också bli en rabatt förstås!

Rubriken kommer härifrån.

Hoppas Du har haft en fin midsommar!

Under min helg blev det lite sömn, inte på grund av för mycket festande dock, men roligt i alla fall!

9 kommentarer:

 1. En jättefin rabatt har du skapat o visst gör det sig snyggt i hop...när det "rufsat" till sig så kommer folk att lägga märke till den ska du se...Helt otroligt med dina vänners trädgård...passa bra med Trisslotteriets slogan på det hela för det är verkligen en högvinst!
  Midsommar var perfekt om än lite kyligt...sällskapet var gott o likaså maten!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev. MEd enkla medel fick du till en stor förändring.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det blev ju verkligen snyggt. Jag tror att sanna trädgårdsmänniskor nog hade märkt förändringen :) /Mimi

  SvaraRadera
 4. Jättefint blev det och Hostorna är så fina, tillsammans med daggkåpans fina blomma och runda blad, kompletterar de varandra perfekt :)

  Äntligen har vi fått sommarvärme så sitta inne med datorn hinns inte med - fniss.... så jag tjuvbloggar lite på jobbet :)
  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Fint blev det och visst behöver man finna nya lösningar på hörn som är oanvända ;)
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Lustigt, jag ska hämta några funkiaplantor på fredag hos en släkting!! Måste gräva en ny rabatt (förstås!) och har fått en bra idé... Gubben bara skakar på huvudet...
  En fråga: Har ni gjutit eller murat upp odlingslådorna? Lecablock? Att de är betongputsade, det ser jag. Och jag lutar åt samma konstruktion på mina blivande nya.

  Må gott i sommarvärmen.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Det blev en riktigt snygg rabatt, speciellt med vattenblänket mitt i. Jag är själv inget jättefan av hostor men i en skuggrabatt och gärna ihop med daggkåpa är det fint.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 8. En rabatt som man inte lägger märke till är väl ett tecken på att den passar in perfekt och folk tror att den alltid varit där? Bra betyg tycker jag. Ser att ni har samma räcke som det vi gjorde till vår farstukvist. Fint!

  SvaraRadera