onsdag 15 juni 2011

Guldgruvan

Jag har shoppat loss på plantor i dagarna två nu! Det passar egentligen inte min ekonomi nu och några fler rabatter var inte planerade (inte i år i alla fall).

En bekant har köpt radhus och de som hade det innan var väldigt trädgårdsintresserade och hela plätten framför respektive bakom var planterade plus att det fanns två små dammar. Nu ska rubbet bort och de säljer bort mest alla blommor och en del buskar.

Ingenting har några namn och grävningen sköter man själv.

Här är en av veronicorna jag köpte. Det är rejäl storlek på dem!


Två veronicor och en vit riddarsporre (som var så stor så jag var tvungen att få hjälp att lyfta den) har jag hunnit plantera. Den planteringen var planerad, men till nästa år.

Det andra jag fick med mig hem är dels två ormbunkar av något slag. Vi har en hel del ormbunkar redan, men de här är gigantiska! En lyckades vi få med oss hem i bilen, men den andra står kvar ouppgrävd till imorgon. :)

Resten är jättedaggkåpor och hostor. När jag valde ut såg jag framför mig en helt ny rabatt, men samtidigt kan jag tänka mig att förstora hostarabatten jag redan har. De står ganska bra där de står just nu så jag ska fundera fram till helgen.

Det fanns massor av pioner, men jag har ju samlat på mig en hel del i år redan så de fick stå kvar. Om de inte är sålda innan de slår ut kanske jag gör ett besök till och kollar in dem.

Det är inte  märkvärdiga sorter, men för mig som har så små växter så är det lyx att få tag på riktigt rejäla plantor. Mina hostor är miniatyrer jämfört med de här. :)Det här var ju helt oplanerat, men riktigt roligt!

Ibland så bara händer det.


11 kommentarer:

 1. Vilka plantor, sådana finner man knappast i plantskolorna! /Mimi

  SvaraRadera
 2. härligt att få tag på så stora plantor för rimlig penning!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Kul att få tag på stora plantor direkt, kul att dela dem osså o sprida ut dem lite:) //helen

  SvaraRadera
 4. Det där låter ju riktigt roligt !

  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj, det var verkligen en guldgruva det! Hur kan dom vilja bli av med allt kan man ju undra...
  jaså du tänker besöka "min" ö! Har du tid och lust får du gärna titta förbi...:o)

  SvaraRadera
 6. Ojoj, ja ibland bara händer det.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Oj, vad kul att fynda. Det var rejäla plantor du köpt, härligt!
  /Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. somliga har tur! jag har en kompis som rev bort mängder av buxbom när dom flyttade in nyss...och körde allt till tippen.
  utan att säga till.

  SvaraRadera
 9. Du vilken lycka!!! Det går bara inte att motstå något sådant och man måste ju prioritera!!! Jag har hittills inte varit med om något sådant men jag hoppas det ska ske...du får en "färdig" trädgård bara i ett huj!
  Det är gott att vara ledig ska du veta och vilken konstig rytm man får på sina dagar...men det gör inget!
  Ha det nu så Gott!
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 10. Jättedaggkåpor hade su kunnat få hur många som helst från min trädgård - men jag förstår att det är närmare till plantskolan. Vilken otroligt stor veronika! Hoppas att alla dina inköp tar sig. Ni har fått regn nu efter vad jag förstår så det är gynnsamt för etablering.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera