torsdag 27 september 2012

Njuter av hösten och drömmer om våren

Här var det ofrivillig bloggtorka.
 
Det borde ju bli mer datortid när det blir mindre utomhustid, men så har det inte varit den här veckan. Jag har två dunderförkylda barn hemma och idag är det min tur att vabba. Idag är också första dagen som de faktiskt är lite piggare!
 
I helgen hade vi kanonfint väder med en strålande höstsol och hög och klar luft!
Jag passade på att få ner några krokuslökar.
 
 
 
Jag har vitlöken kvar i lökpåsen, men när det är 3-5 grader och regn som nu inbjuder inte vädret till plantering. Ändå gillar jag känslan av höst samtidigt som jag har förhoppningar inför våren!
 
 
Igår trotsade jag dock regnet och började göra ett litet "staket", en avgränsning mellan hönsens del av trädgården och mina hostor som de har så svårt att låta bli.
 
Det blir i samma stil som vattentunnan (som jag för övrigt var tvungen att flytta några decimeter och måste göra om plåtbanden). Jag tror att det blir bra även om det kan tippa över och bli för mycket plåt och rost.
 
Det går att klä sig både mot väta och kyla, men händerna är svåra när det är pillrigare pyssel man håller på med. Igår gjorde jag bara stommen, men ikväll får jag förhoppningsvis hem stålbanden.
 
 
Kom precis på att det är väldigt naket om våren i ovan nämnda hostarabatt så där borde jag kanske också peta ner några vårlökar?
 
 
Må så gott alla trädgårdstokar där ute!
 
 

2 kommentarer:

 1. Har ni så pass kallt nu? Här hade vi 13 grader idag och lite regn av och till. Jag hoppas kunna vara ute i helgen men regn behövs så det är ok att det regnar på helgen. Som om jag skulle kunna få välja och bestämma över vädret!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. det är en härlig känsla om hösten när man förbereder för våren..med längtan och iver att få se vårblommningen.

  Ha en skön helg i förhoppningsvis ett torrt höstväder

  Kram Kajsa

  SvaraRadera