söndag 2 september 2012

Mot toppen

Igår klev vi upp i ottan för att skjutsa sonen till Kall. När vi lämnat av honom for vi vidare till Åre.
 
 
 
 
Jag var inte riktigt fräsch i kroppen, men en kortare fjällvandring gjorde vi. Solen sken och det var riktigt fint!
 
 
 
 
Jag är så glad att vi har fjällen så pass nära att vi kan göra dagsturer någon gång ibland.
 
Vi hittade "guld" också på väg uppför, gott att mumsa på även om jag tycker hjortronen är godast som sylt!
 
 
Jag är lite stressad över att inte ha plockat bär, men lingonen är kvar och lingonsylt funkar bra på gröten och filen. Bästa mamma var hit med hink blåbär som även de syltades.
 
Hur inledde du september?
 
September inleddes på bästa sätt för mig!
 
PS. Jag har inte tidigare haft några problem med ordverifieringarna när man kommenterar de bloggar som hkräver det, men på sistone har jag skrivit fel flera gånger om eftersom jag inte kan tyda bokstäverna/siffrorna ordentligt. :(
 

5 kommentarer:

 1. Vilken underbar natur som du har inpå knutarna.. riktigt härligt och fint, goda bär och snäll mamma har du också läser jag. Tråkigt att du inte kände dig riktigt kry.. ha det gott..Moa

  SvaraRadera
 2. Varm Hjortronsylt och glass, är det godaste jag vet. Härliga bilder. Du skrev nåt om strul med ordver. fattar inte ett smack efter alla ändringar som skall göras. Ibland känner jag, nu får det va nog med ändringar, när man inte fattar ett smack.
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska vyer ni kan njuta av! Jag har också hittat guld även om mitt var i en annan form! Så min söndag blev jättebra...

  Håller med dej om ordverifieringen, den har suddats till och är mycket svårare att tyda, jag fattar inte varför den ska finnas överhuvudtaget. Jag har påpekat lite försynt för många och några har varit ovetande och tagit bort den direkt medan andra inte tycks ha fattat alls för den är fortfarande kvar.

  Idag är det en riktig sommardag här så nu ska hundarnas sovtäcken i maskinen för att snabbt torka i solen. Och kanske, men bara kanske, blir det en rabattförberedelsedag:)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Den senaste typen av ordverifiering är ett otyg, jag tog - efter mycket om och men - bort min för jag tycker också att det är enormt irriterande!
  Vi fick oss också en naturprommis, men istället för högt fjäll (jag är höjdrädd så jag hade inte grejat det) blev det en platt strandäng. Men det var inte så dumt det heller.....

  SvaraRadera
 5. Det ser fantastiskt ut med höjderna, bergen och himlen som bara ligger där framför dig! En del av landet jag aldrig besök men det kanske blir av det med i framtiden, maken sneglar lite på husbil, kanske byta ut segelbåten mot någon annan slags semesterfarkost :)
  Ja, det var en fin början på september, idag måndag, har det varit varma vindar och mest sol, och det njuter jag av, snart nog kommer regnperioden :) Ha en bra vecka, kram :)

  SvaraRadera