söndag 9 september 2012

Rosmöte

Det kanske inte är schysst att tycka att det är skönt att se och höra om att andra inte heller haft en bra tomatsommar i år, men det är ändå en liten tröst.
 
 
Läste i AoT att man kunde korta in klätterrosorna något i augusti, för att de skulle hinna förveda sig en del innan vintern då mycket annars kan frysa bort.
Nu är det ju september, men jag gjorde i alla fall en liten insats och då såg jag också att mina två klätterrosor i rosenbågen för första gången går ihop med varandra!
 
 
Jag har ju haft dem i några år nu och något jag inte alls tycker är snyggt är rosenbågar som är tomma så nu är det lycka!
 
Håll tummarna för att det inte blir en vargavinter som fryser ner mina rosor så mycket!
 
På ena sidan har honungsrosen blommat helt fantastiskt och många är kvällarna när jag gått förbi den och saktat in på stegen bara för att njuta rosdoft till max!
 
På andra sidan New Dawn som blommar som mest just nu. seg i starten och har itne hämtat sig riktigt än från förrförra vintern då jag trodde Kung Bore tog kål på den helt och hållet.
 
 
 
Tidig morgon i morse då jag och dottern drog några mil bort på fotboll. Sista matchen hann bara blåsas av så for vi vidare till sonens matcher.
 
Nu är jag jättetrött och soffan lockar...
 


9 kommentarer:

 1. Usch ja,inte vill vi ha en varga vinter
  ha det så skönt i soffan
  maggan

  SvaraRadera
 2. Jasså, har tomaterna inte blivit bra i år?! Här är det snarare på andra hållet, tomater i mängder men sämre ställt med allt annat i grönsaksväg. Inte ens vitlöken blev till något...
  Ha det så skönt / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Jaha, det var ju ett bra tips om rosorna. Att korta in dem lite vid denna tiden. Jag har en som kastar långa lianer nu och jag är rädd att den blir för ranglig om jag inte klipper. Ska klippa!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det var ett bra tips, om att korta in rosorna, då skall jag ta tag i lykkefund i morgon, för det är långa grenar som trassalt in sig överallt, behöver nog oxå ett rejält klipp till våren.
  Ha en bra vecka ♥

  SvaraRadera
 5. Nej kyla vill jag inte tänka på,,ska/med klippa min Flammentanz lite , tack för tipset.Ha en go vecka Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt möte! Jag håller tummarna! Har själv funderat på New dawn, den är så fin!

  SvaraRadera
 7. Rosor i ett sprucket ..... Ja det är underbart med rosor. Önskar fler njutbara dagar Ha det gott
  Ninnekram

  SvaraRadera
 8. Vackra rossorter du valt till din rosenbåge, hoppas på massor med fin blommning framöver. Själv placerade jag min New Dawn vid ett gammalt äppleträd.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 9. Visst är det trist att se alla gröna tomater i växthuset? Jag har plockat av kanske tio stycken... Bra tips att klippa tillbaks rosorna, själv hade jag tänkt klippa in årsskotten på äppelträden.

  Må så gott!
  Ingela

  SvaraRadera