måndag 4 mars 2013

Hit med lite såjord, tack!

Idag har sportlovet här uppe dragit igång.
Efter lite sovmorgon så stack ena barnet till en kompis och jag och det andra barnet slog följe till slalombacken och skidspåret. Hon gjorde sina åk i slalombacken och jag åkte det fina milspåret vi har. Det är inte elljus runt den slingan så det blir inte så ofta jag hinner med det annars.
 
På väg hem började det att snöa och medan snöandet tilltog så stod jag i köket och planterade mina små chiliplantor i planteringsjord och sådde lite fröer, tre olika tomater och några blomsorter blev det innan det som alltid händer hände, nämligen att såjorden tog slut.
 
 
 
Det är bättre att stå ute i växthuset och söla med jord och vatten, men idag tog jag mig inte in i växthuset. Dörren hade isat fast rejält i kombination med en hel del snö framför så fick jag hålla tillgodo med köksbänken.
 
Jag besökte Plantagen igår och kom därifrån med några sticklingar. Tyckte dock inte att de var i så där jättebra skick så det blev några få bara.
 
 
Tänk att Silver-Sverige fick ett guld i Skid-VM ändå. Och vilket guld sen! Hade det inte varit så långt så hade jag nog kunnat titta på det loppet om och om igen!!
 
 
 


6 kommentarer:

 1. Underbart var det att se Johan Olsson i går. Vilket lopp!

  Tänk, jag använder aldrig såjord. Det blir vanlig jord direkt till allt.
  Hoppas du får tag i såjord snart igen så du kommer vidare.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag ser att du är flitig, du har redan jord under naglarna. Jag blandar "vanlig jord" med köpe jord, tycker det blir bäst.Men du kan ju inte gå ut o gräva nu,fattar att "din jord" är frusen, *fniss*.
  Men jag har inte hunnit att göra så mycket med sodden, jobbat mkt. Men tid kommer.
  Lycka till. Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog också kunna se det där loppet några gånger till. Det var ju så fantastiskt och oväntat att det skulle kunna hålla hela vägen.

  Själv har jag inte satt igång med några sådder än, men snart är det dags att invadera hela huset.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Härligt att få lite jord under naglarna:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Flitiga du :) jag har knappt kommit till tanken att så fröna än, fast jag borde

  kram kajsa

  SvaraRadera
 6. Härligt med jord under naglarna igen! Jag har sått tomat, gurka, stockros och paradisblomster. Alla utom den sista har kommit upp. Idag ska jag satsa på att få de sista pelargonerna och citrusträden omplanterade, sen får det vara bra med krukväxterna.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera