lördag 2 mars 2013

Mars

Veckan som gått har varit riktigt vårlik, det har varit plusgrader dygnet runt flera dagar i sträck och det har varit slaskigt. Nu är jag ju inte den som låter mig luras av plusgrader i februari, nej, här blev det inga hurrarrop.
 
I natt var det nattkallt och vi vaknade till ymningt snöfall. Än är det vinter kvar.
 
 
Idag gjorde jag en smal gång i snön. Den går till växthuset där jag lyckades skotta fram dörren och få upp den 20-30 cm. Precis när jag öppnade dörren sprack det upp och solen kom fram - lycka!
 
 
 
Jag fick med mig en hel del såkrukor därifrån så nu kan jag så!
 
 
Flera gånger har jag köpt körsbärskvistar i livsmedelsbutiken för att varje gång, nästan, märka att de är torra. Nu kunde jag på skaren ta mig fram till syrénbusken och knipsa av några kvistar. Det är inte som körsbärsblom, men lite grönt hopaps jag kunna få inne i alla fall!
 
 
Idag går vi mars till mötes och om en månad sisådär ska jag hoppas på våren på riktigt!!
 
En fin helg önskar jag er!
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Även här i Skåne vågar man inte riktigt lita på de där första plusgraderna. Än finns det risk för bakslag, men vi går åt rätt håll och snön försvinner undan för undan.

  Ha en fortsatt skön helg. Kram!

  SvaraRadera
 2. Minusgrader lär vi ha här också ett tag framöver men främst på nätterna. Snö lär nog också komma ett par gånger till även om vi just nu snart har barmark överallt. Norrsidan har en del snö kvar.

  Fint med kvistar! Det är ett härligt sätt att möta våren på.

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Det är så härligt när solen kommer fram! Den var framme igår men borta idag... ;) Himla skönt att det är Mars, nu kan det bara bli bättre :) Ha det ♥

  SvaraRadera