måndag 15 december 2014

Längtan efter snö

I väntan på snön har jag doppat de gamla spetsdukarna i sockerstärkelse och hängt upp på väggen. Det får bli mina snöflingor i väntan på den äkta varan.

Och om sanningen ska fram så passar det mig bättre att ha dem som prydnad på väggen hellre än på bord.

Igår hade vi 8-9 minusgrader och en förhoppning om "riktig" vinter, men på natten regnade det och idag har vi haft 4-5 plusgrader. Hit och dit och ingen vit snö som lyser upp i mörkret.


Jag var ute och körde bil ikväll och med snö i vägkanten är det mycket lättare att urskilja djur än i det kompakta mörkret vi har nu. 

En stor älgtjur sprang fram alldeles framför bilen, men som tur var har jag bra bromsar och det var inte halt heller så det gick bra.  

Det var trevligare ute igår med solsken och kylan som nöp lite i ovana kinder!

5 kommentarer:

 1. Magisk gräsbild! Visst lyser det upp och blir lite juligare med några snöflingor men dina väggflingor är inte dumma heller. Fick faktsikt en idé som jag ska prova när jag får tid.
  Tur att du klarade dig från älgen. En sån vill man hellre ha på talriken än i knäet.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Jag kör ofta bil på kvällarna och visst underlättar det när snön kommer. Om den kommer, jomen det måste den väl göra, förr eller senare? Just nu känns det overkligt att tänka sig att det lika gärna skulle kunnat vara meterhöga drivor. Dina dukar är väldigt vackra tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Älgar är fina men de får gärna stanna i skogen ;). Skönt att allt gick bra.

  Ja, har inte ni vinterväder kan ju inte vi heller vänta oss det. 8 grader och regn!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Som tur är så har vi inga älgar här på Gotland, men vi har rådjur på grund av att "jägare" för många år sen smugglade in ett antal som nu ynglat av sig. Såg ett som gick över vägen senast igår.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Vilken fin bild!Och jag älskar dina snöflingor på väggen! Låt dem stanna även om den riktiga vintern kommer ! Kram Anna

  SvaraRadera