fredag 12 december 2014

Rudolf med röda mulen

Igår var jag och såg ett fint Luciatåg. Stämningsfulla tärnor och lekfulla tomtenissar. Näpna pepparkaksgubbar och prydliga stjärngossar tågade efter en skönsjungande lucia.
Nu är julen verkligen nära!
 
 
Dottern och jag bakade pepparkakor en kväll. Först var siktet inställt på ett överdekorerat pepparkakshus, men vi kom fram till att det räckte med att göra några dekorationskakor istället. Nästa år kanske det blir ett hus :)
 
 
Jag bakade ut några pepparkakor till Luciafikat imorgon också.
 

 
Rudolf med röda mulen ♪ ♫ ♪ ♪ ♫

I vår familj har vi inte riktigt fattat att det bara är en dryg vecka till jul så i helgen ska jag försöka få till lite julgodis (viktigare än julmaten enligt mig!) och eftersom vi ska ha gäster i jul bör jag styra upp det här med mat och inköp också.

Trevlig helg!


 

7 kommentarer:

 1. Nej du det är inte lätt att fatta att det är Jul snart, regn, blåst och ingen snö men 1+ grad varje morgon. Undrar vad det ska sluta. Så söta och konfunderade dina renar är. Här skall bakas Lussebullar idag. Pepparkakor får bli i helgen.
  Ha en fin fredag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Men vad jättefina! Ja men det är ungefär samma här, nog är det väl en tre veckor minst kvar till jul va? Man fattar ingenting. Jag brukar göra en hel del julgodis, men hittills ingenting, vart är världen på väg??? 😉 Ska göra något smaskigt i helgen. Vi var på yngste sonens luciatåg i kyrkan igår, sista gången för han går i sexan, lite sorgligt, och inte en enda bild jag fick.

  Trevlig helg, kram

  SvaraRadera
 3. Nämen vilka små sötnosar!
  Nej, vem har fattat att det är jul om en vecka drygt! Öh, inte jag.... så nu i helgen får det bli ett litet ryck tror jag... tack för påminnelsen!
  Kram Gunillla

  SvaraRadera
 4. Söta Rudolfar!
  Visste inte att du haft bageri. Spännande! Vi har inte provat att ogräddade lussekatterna ännu. Kanske gör vi det i helgen.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Wow vad fina de var. Har aldrig sett sådana. Kul med något nytt.
  Skall komma ihåg dem tills vi får barnbarn.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 6. Vid pysslet med barnbarnen idag gjorde vi renar fast med pappersrundlar och färgpennor! De ska hänga i barngranen sen, tack för inspirationen!

  Glag lucia!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera