torsdag 1 januari 2015

Upp och ner - livet

Nu skriver vi januari och året 2015.

Det är något visst med att se fram emot ett nytt år. Förhoppningar och framtidsdrömmar.


Om jag först blickar tillbaka lite över året som gått så minns jag flera höjdpunkter, mina 40-årsfester (jomen ett par stycken blev det!), Håkan-konserten och hela Göteborgshelgen, alla mysstunder med familjen i sommarvärmen och alla andra stunder med min fina familj som skänkt mig så mycket lycka!

Trädgårdssommaren blev inte riktigt som jag hade tänkt, men massor av glädje och lite terapi gav den ändå. Återkommer nog till trädgårdsåret om några dagar.

Som jag berättat tidigare blev jag lite klen på försommaren och sedan gick månaderna med mycket ont. Nu i december har jag, förhoppningsvis, blivit av med ontet för gott och utan men, :) men jag (och familjen) blev plågsamt medvetna om hur smärta påverkar ens liv med dåligt humör och nedstämdhet.

I arbetslivet sa vår kund upp kontraktet och vi blev erbjudna att få anställning av kunden istället. Jag har funderat hit och dit och fram och tillbaka på vad jag vill göra av mitt fortsatta arbetsliv. Pga av sjukdomen har jag inte haft energi att riktigt komma nån vart, men tankarna fortsätter att irra. Till att börja med kommer jag att hänga med till ny arbetsgivare den första februari och sen får vi se. Det kommer att bli en hel del fritid som går åt till pendling då nya arbetsplatsen är på annan ort.

Så här privat brukar jag aldrig vara på bloggen, men arbetet är stor del av mitt liv och humöret har inte varit på topp alla årets dagar. 

Nya året har börjat och de här första dagarna är jag på resande fot med familjen. Det blir skidåkning, frisk luft och förhoppningsvis glada stunder!

Nu blir det snart läggdags i den lilla stugan.
Bilden är vyn från vår altan, över älven. I morse, denna nyårsdag.

Må så gott alla kära bloggvänner!

5 kommentarer:

 1. Så fint ni har det där du är Njut av det och samla krafter till kommande dagar.
  Visst finns det mycket som oroar och gör livet svårt. Jag vet hur ont och värk påverkar livet. Har ju själv råkat illa ut 2013, det börjar reda ut sig så livet går vidare. Att våga dela med sig och be andra om hjälp går det bra.
  Ha nu ett gott Nytt År och njut dagarna som är
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Utan ont blir det mesta lättare att handskas med. Hoppas du kommer överens med jobbet och att fritiden räcker till det du vill:)

  SvaraRadera
 3. Jo, men så är det, livet är inte bara upp... Hoppas det här året blir ett riktigt bra år för er!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar bild!
  Ja, ibland blir livet inte riktigt som man tänkt sig. Hoppas nu att det ordnar upp sig med jobb (har glömt vad det är du jobbar med???).
  Att ha ont kan verkligen vara jobbigt. Det tar så mycket energi. Hoppas du slipper det onda.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Visst består livet av både höjder och sänkor, men det låter ju som du är på väg åt rätt håll. Men det tar naturligtvis lång tid att hämta sig om man lidit av svår smärta. Man får sig också en ganska brysk tankeställare som gör att livet kanske ändrar inriktning.
  Själva flyttade vi till landet efter det att gubben min fått blodcancer och jag opererades akut för aenorysm i hjärnan. Man tänkte om helt enkelt - och det har vi aldrig ångrat! Så det onda har gett oss något mycket positivt i alla fall!!
  KRAM och GOTT NYTT ÅR
  Susie

  SvaraRadera