fredag 20 februari 2015

Om allt och ingenting

Denna februarifredag lyser solen från en klarblå himmel och termometern visar en hel drös med plusgrader. Rena aprilvädret!Det är nästan så att jag får vårkänslor. Men jag kan väl inte tro att det är vår i Jämtland redan i februari? Den mesta snön är borta, men det verkar som att kyla och några snökorn är på väg. Vad har vi gjort med Moder Jord när det är så hit och dit med vädret hela tiden?

Den här veckan hade jag kunnat haft mina sådder i växthuset, men de får stå inne i hyllan ett tag till. Jag har köpt ny belysning och då hyllan står vid ett fönster syns skenet över hela bygden. Ingen mysbelysning direkt, men sådderna verkar trivas bra så här långt!
Det är i och för sig ett senare skede som det kritiska läget brukas komma och då med torkdöden. Jag ska försöka gå på tå runt dem och passa upp på bästa sätt för att undkomma faran.  Bilderna är från i somras. Jag gillar Visby Botaniska Trädgård och har besökt den några gånger. I somras när vi var på Gotland blev det bara en snabbvisit innan båten skulle gå.


Lite om ingenting. :)

Kanske blir det en fika i trädgården i helgen?! 
Trevlig helg!


5 kommentarer:

 1. Är nästan all snö borta hos dig? Det är den inte här, ligger kompakt och isig över kökslandet...
  Fika i trädgården - gärna! Jag kommer!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Här är det snöblandat regn och våren tog en paus.
  Dit vill jag åka verkar vara superfint. Tack för att du visade.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte väl att jag kände igen mig på den första bilden! Fast ärligt talat så har jag inte varit där speciellt ofta - trots att Trädgårdsamatörerna ibland har jippon där. Får skärpa mig den här säsongen.....
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Visby botaniska har jag minsann missat. Får rådas bot på detta när tillfälle ges.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. MAn börjar verkligen längta. Men här yr snön om knuten så vi får allt längta lite till.

  Ha en fin måndag!

  SvaraRadera