onsdag 18 november 2015

Mathak

Vi har en foderlada från Wildlife Garden. Jag gillar den jättemycket, den är den smidig att fylla på, man kan ha olika typer av fågelmat i den, fröer, nötter och talgbollar och ladan är utformad så att fåglarna inte kan sitta i maten.
Bild lånad från wildlifegarden.se

Nu är inte våran så snygg som på den på bilden längre. Väder och vind har tillsammans med ekorren och hackspetten förstört taket så nu kunde vi inte ställa fram den ens. Det går nog att laga, men det är ingen som är sugen på snickring och målning nu när det är minusgrader.

Den nedan rymmer inte mindre än sex liter fågelfrön och den är jag lite sugen på att införskaffa. 
Småfåglarna och jag har ju en årlig överenskommelse - jag öppnar restaurangen vintertid och de tar hand om små skadedjur och mygg om sommaren - perfekt!

Bild lånad från wildlifegarden.se
Nåja, jag hänger väl ut några talgbollar så länge så jag klarar av att hålla min del av avtalet. :)

6 kommentarer:

 1. Så fina de är båda två. Det börjar bli dags för lite extra mat nu till de små. Vi ska helst inte mata hos oss för en bit ifrån vår koloni har de en stor skräphög och den innehåller stora råttor och de letar sig till oss och våra frön, det vill vi inte. Men lite smyger vi allt fram
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Verkligen fina fågel-mat-stationer, fåglarna vill oxå ha några fina restauranger att välja på, hi hi . . . .
  Här matas det årligen för flera tusenlappar, men det gör vi med glädje för de skänker även oss glädje hela året om.
  Vi är väldigt kära i alla fåglar, även skator, kråkor och korpar får sin del när de visar sig, och höken fick sig ett skrovmål för ett tag sedan, han tog en höna för oss.
  Rolfs käraste hönan Greta, hon var speciell, så han var så ledsen, jag fick reda på detta när jag kom hem från min resa, ja då blir man inte glad precis.
  Men vad göra så är livet, den enes bröd den andres död.

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Oj glömde ge dig en bukett rosor som jag knipsat i trädgården, rosen Alexander blommar som om det vore augusti.
  Men nu ska kylan visst komma sägs det hela tiden, men någon riktig vinter blir det inte förrän efter nyår.
  Eva

  SvaraRadera
 4. Roligt när fågelstationerna även är en prydnad och det är de ju båda två. Här får de hålla tillgodo med en upp-och-ner-vänd petflaska i ställning med tak och den tömmer de på en dag. Önskar också att jag hade sexlitersvarianten, fast då kanske de skulle tömma den också på en dag. Om man omsätter alla kg fågelfrö till infångade insekter på sommaren blir det en hel del.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Det finns verkligen mer eller mindre snygga fågelmatare. Jag har kvar en som jag själv snickrade i scouterna för hundra år sedan. Den har dock drabbats av samma öde som din lada och behöver få nytt tak. Kanske borde åtgärdas under vintern men tveksamt om det blir så.

  Ha en fin helg!
  Karin

  SvaraRadera
 6. I helgen köpte jag en grå foderlada. Kände att mitt gamla fågelbord i plast i dög för mina fåglar. Ger jag dem mer mat under vintern finns det helt enkelt fler fåglar som äter insekter under sommaren. Kanske blir tom den stiliga svarta mataren på annat ställe i trädgården för det är ju härligt att ha något att titta på från frukostbordet!

  SvaraRadera