torsdag 21 januari 2016

Mors lilla olle

Snart har jag gjort ännu en arbetsvecka och nästa vecka är den min sista på jobbet på nästan ett år. Gissa om jag räknar ner nu?! :)

Det är tokmycket att göra klart och lämna över, men det ska nog gå. Oturligt så har jag dragit på mig nån förkylningsbacilur som främst satt sig på halsen. Alla i min samåkningsbil utom jag har varit hemma med nån slags influensa och idag är båda barnen hemma från skolan så det var väl bara väntat.
Tänker positivt att det ändå är bättre att få det nu än vid skolstart. Om man nu får välja...


På våren tar jag ibland in ett knippe blåbärsris som får lövspricka lite i förtid. 
Innan jul gjorde jag detsamma, men då ville inte bladen slå ut däremot tog det inte lång tid innan  buketten var full med blåbärsblommor!

Nu har jag både frön och såjord hemma så tar jag bara mig in i ett tokfryst och insnöat växthus för att ta fram sålådor/krukor så ska det nog kunna bli lite frösådder inom kort!

Har du sått några fröer än?

Ute är det fortfarande kallt, men nu är det "bara" sisådär -12-15°. :) Annat än förra veckan när vi hade ända ner till -35°. Då är det som inte roligt. När det blev lite mildare till förra helgen, -28, då åkte vi bort på skidskytte och vattnet frös för oss. Det blir lite extra stök om man säger så. :(


7 kommentarer:

 1. Allt jag sår äter jag upp. Men skall snart börja att så lite annat.
  Härligt med blåbärsblommor de är ju så fina.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Blåbärsblommor ger aning om våren! Alltså -35 är ju omänskligt. Det har jag inte ens kläder som klarar, inte konstigt att vattnet fryser. Har varit med om det en gång, inte roligt.
  Frösådderna är i full gång. Tar lite varje kväll.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Så mycket härligt du har framför dig! Både utbildning... och frösådder till din fina trädgård! Må gott medan du väntar.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för stt du hinner bli frisk till kursstart!
  Inga frön sådda än - väntar till Alla Hjärtans Dag!
  Önskar dig en skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 5. SE DÄR lite grönska, åhh vad fint . . . snart är vi där, (och bråkar med myggen i skogen).
  Nej jag har inte sått några fröer, har inte fått den där gnistan ännu, fast jag varit inne på inspectra och kollat alla fröer.
  Jag vill ha så mycket, såsumman hade blivit tusental kronor, så jag stängde datorn och blev deppig, hi hi . . . ja jo lite så där ...
  Nej jag känner för inget ännu, men mitt i veckan hade jag en s.k. bjudning, ville ha lite folk omkring mig, ja man kan ju inte bara vila. eller kan man . . . .
  Vintern nu är verkligen vacker, men jag börjar tröttna nu . . . kan man inte byta februari mot en bättre vårmånad i stället . . .
  Ja så gick denna veckan . . . . önskar trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 6. Fint med lite som spirar inomhus nu när det är så kallt och vitt ute.
  Fröer ska jag beställa idag, så här kommer inget i jorden än på ett tag.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Minus 12- 15 grader låter ju lovande om man jämför med minus 35. Går det ens att gå ut när det är så kallt. Jag har nog aldrig upplevt det tror jag. Vad fint att ta in blåbärsris, vårkänslor och längtan efter nyplockade blåbär. Lycka till med skolstarten och hoppas "baciluskerna" ger upp så att du slipper dem. Har inte ens beställt mina fröer än men är på G.
  Som sagt, lycka till framöver! Spännande! Anna-Karin

  SvaraRadera