onsdag 13 januari 2016

Post med vårkänsla

Igår fick jag glädjepost för det kan man väl kalla ett stort kuvert innehållande allsköns fröpåsar med färgglada grönsaker och blommor på!


Grönsaksfröna är det ju ingen större brådska med, men jag beställde även några blomfrön varav några ska sås inom kort.

Förra året såg jag en bild från en trädgård där det växte blomstermorot och redan då la jag till den på årets önskelista.

Bild: Impecta.se

Blomstermoroten är lite fulsnygg kan jag tycka. Skir, men samtidigt lite rufsig i rosa, violetta och vita toner. Blir bra det. 

Det är ju den här tiden min trädgård är som allra, allra bäst. När januarisnön vilar över alla drömmar, förhoppningar och lyckosamma sådder. När 2016 fortfarande kan bli det mest lyckade trädgårdsåret nånsin hemma i min trädgård på Berget! ;)

9 kommentarer:

 1. Blomstermorot måste jag kolla lite närmare! Här väntar jag nog med fröbeställning ett tag, vågar inte dra igång för tidigt pga platsbrist inne.Inte får jag tag på såjord någonstans heller...
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jag såg också Blomstermorot i en modern rabatt i en park i Borlänge i somras och det var kanonsnyggt som kombo med annat. Fröna är rätt dyra men jag har ändå köpt en påse. Jag kan tänka mig att blommorna kommer att vara fina och ge bra utfyllnad i buketter som man tar in. Någonstans så har jag foton från denna rabatt i Borlänge. Vilka sorters blommor ska du så snart? Hälsningar Eva-Lotta i Borås

  SvaraRadera
 3. Så ljuvligt! Dröm vidare:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Det där är ju alltid lika härligt att få i brevlådan. Själv har jag inte blivit klar med beställningarna ens. Men min erfarenhet säger att det inte är någon större brådska ännu.

  Det är verkligen en fantastisk tanke att trädgårdsåret 2016 fortfarande kan bli det bästa någonsin. Man har ju liksom ingen aning om hur vädret kommer att bli, när våren kommer, hur regnig/solig sommaren kommer bli och hur tidigt hösten kommer att göra sitt intåg. Just nu lever man man förhoppningen att allt kommer att bli precis så bra som man kan drömma.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 5. Då är blomstermoroten bara en blomma, blir det morötter oxå, usch jag är så dum . . . . men blommorna var visst skira och vackra.
  Visste inte heller att det finns gul rödbeta !
  Från vilket växt-företag har du skickat efter fröna ?
  Ja jag tro säkert du kommer att få ett kanon år med dina växter !
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 6. Jag är också på gång med fröbeställning, kanske ska lägga till den där moroten. Har kikat lite på bilden tidigare. Och visst är det så att trädgården är vackrast så här års. Allt utom några vintergröna buskar är täckta av ett döljande snötäcke och i våra drömmar ska den bli något alldeles extra när våren kommer. Och blir den inte det så är vi glada ändå eftersom den ändå kommer att bli det 2017!!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 7. Underbart! Skönt att se att det är fler som köper många påsar. Jag skall visa maken alla bilder från bloggar och insta så han förstår varför jag har så många påsar.
  Gulbetan är så god.
  Skön söndag önskar jag dig.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Det var ingen dålig glädjepost. Vilken härlig känsla att se så mycket fröpåsar. Ser löftesrikt ut.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Härligt med fröleveranser. Det är som du säger nu man fantiserar och ser framför sig prunkande , frodiga
  odlingar (fast resultatet sällan riktigt blir så...)
  Fick också blomstermorot i postlådan häromdan, tycker den ser så vacker ut! :)
  h. Malin

  SvaraRadera