lördag 13 februari 2016

Till Bohuslän och tillbaka

Nu har jag gjort mina första dagar på skolan, jag skulle lika gärna kunna skriva första vecka. Det var tre fullspäckade och intensiva dagar, men eftersom jag reser en bit så blev det som att jag var borta hela veckan.

Jag var otroligt nervös och stressad över resan dit. Jag flög och åkte buss och det blev en hel del byten och tider och hållplatser att hålla reda på. På sista bussen träffade jag en annan tjej som också rest hela dagen och som skulle gå samma kurs som jag. Det kändes jätteskönt!

Jag skrev fullspäckat program, och det var det. Otroligt mycket information att ta in och för en som inte suttit i skolbänken på väääldigt många år så är det lite kämpigt. :)

Nu är jag  mer avslappnad inför resorna dit, men resorna hem är fortfarande lite tajta med tiden. Det har gjort att jag pendlat som en jojo i känslorna inför detta med pluggandet av två distanskurser samtidigt. Just nu är jag dock uppåt även om det är extra mycket resor i mars-april känns det som. Bohuslän känns väldigt långt från Jämtland.


Innan jag for hann de flesta fröna jag sått gro så de fick plats under lysröret och familjen förmaning om att hålla koll på om det behövdes vatten. Till veckan blir det att köpa jord och kanske börja omskola. Och fram för allt. Plugga, plugga, plugga! Vi ska bland annat ha prov i växtkunskap där jag måste hamra in de latinska namnen. Som om inte det svenska namnet kan vara svårt nog för en norrlänning som aldrig sett bok, ask och lind. :)

Maken och jag möttes mest bara i dörren då han och dottern är i Uppland på skidskyttetävlingar. Idag har jag vilat från studerandet och mest tagit det lugnt. En skidtur blev det i snöandet och sedan skidor på teven. :)

Trevlig helg alla!

9 kommentarer:

 1. Jobbigt med tajta restider, det behövs ju bara att något i kedjan råkar ut för försening så är det kört!
  Kul med latinska namn! Är så glad att jag gick i ett läroverk som krävde att man samlade, pressade och lärde sig en massa växter på latin varje läsår!
  Det finns sätt att underlätta pluggandet, t.ex. viklistor och minneskort. Om det känns lockande så hojta till så berättar jag mera.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jojo minsann det låter hektiskt värre.
  Kan bar önska dig Lycka till
  Ha en fin alla hjärtans dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Förstår precis känslan av när man möter någon mer som skall till samma ställe.
  Det kommer att bli bra och du lär dig fort skall du se.
  Lind är så vackert. Jag skall ha mycket kvistar på utställningen till våren.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Nämen, så spännande! Bohuslän? Var går du i skola här någonstans? Jag bor ju mitt i Bohuslän, så jag blev ju så klart väldigt nyfiken nu! Att gå i skola är bra, jag har alltid förordat skolgång, vad man än lär sig har man nytta av det och det här verkar ju jättekul! Berätta mer! Jag har letat i dina inlägg, men inte riktigt fått koll på't!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Skolen ligger i Dingle, de har vuxenutbildning på naturbruksskolan där. Trevlig helg!

   Radera
 5. Kära tider, flicka lilla ta ett djupt andetag . . . . det blir så i början mycket info m.m. att hålla reda på.
  Sen har du den långa skolresedagen det gör ju inte 'saken' bättre, men efter ett tag kommer allt flyta på och
  det blir rutiner i vardagen.
  En dag i taget så blir det bra, jag håller tummarna för dig det vet du.
  Må väl kramar/ Eva

  SvaraRadera
 6. Förstår stressen med allt nytt så här i början, och det är ju faktiskt hiskeligt långt mellan Jämtland och Bohuslän. Allt kommer nog att sätta sig snart och du får rutin på det där med resorna. Kul att träffa någon från samma kurs, det brukar alltid kännas lite lättare då. Minns hur det var även om det känns som hundra år sen. Du är så modig och jag är säker på att det kommer att bli hur bra som helst!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hör av dig om det kör i hop sig när du är i Bohuslän. Som gammal Frösö bo vill jag gärna hjälpa till när du är i mina trakter! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å perfekt! :) Jag testar olika resealternativ för fullt, så jag hoppas att jag snart åker den kompletta resvägen som tajmar väl med tiderna och inte blir onödigt lång.

   Radera