tisdag 7 juni 2016

Drömmar och grusade förhoppningar

En underbart somrig helg är till ända! I fredags tog jag ledigt från pluggandet och la all min tid och energi på att plantera och så i köksträdgården. Det blev fullt i odlingslådorna, men det som är kvar kan förhoppningvis få husera i krukor. Jag har fortsatt med sommarblommor och perenner som jag sått. Det var rena kaoset ett tag med jordsäckar, småkrukor, hinkar, krukor och så vidare, men nu börjar det ordna upp sig.
Det var inget toppenväder för plantering, gassande sol och ganska mycket vind. För "plantererskan" var det dock underbart skönt att jobba i shorts!

Förra veckan, på skolan, jobbade jag med röjsåg. Det var väl 27-29 smällheta grader och jag hade långbrallor, sågarstövlar, långärmat, handskar och hjälm med hörselskydd. :)
Nu har jag i alla fall körkort i röjsåg!

Förutom att stå med nävarna i jordsäckarna så tar jag mig tid att njuta klematisens himmelsblåa blomning, tulpanernas poppiga pasteller, snövit körsbärsblom och den skira grönskan!


Körsbäret Berit som jag flyttade tidigare i år.


Tyvärr är det en hel del som sviker i år. Flera rosor har dött. Även såna som jag haft i flera år och som är härdiga här. Nu sa även New Dawn upp sig, det var mindre oväntat. Hon har mest bara överlevt tidigare och inte så mycket mera. De som kolat tror jag inte hann avmogna innan vintern kom. Jag har fotat vissa blommande ända in i november och sen kom tjugogradig kyla en längre tid. Och det utan ett skyddande snötäcke.

Även nåt så otippat som pioner. De har inte gått hädan, men stora fina exemplar kommer nu med en eller två stänglar bara.

Nog om ledsamheter och tillbaka till köksträdgården. När jag stod och vattnade sådderna igår såg jag framför mig ett frodigt trädgårdsland som kommer att ge stooor skörd och massor av goda grönsaker och bär!
Den här tiden när drömmen fortfarande finns och allt är möjligt! ;)


Växthuskatten Inez håller mig sällskap.


Idag har jag varit på jakt efter jätteverbena, men det finns inte på hela stan. Maken som var i grannstaden på jobb fick åka runt där och kolla, men det var tji där med. De är ju så fina, men jag satte varken frön eller hade nåt sticklingsmaterial tyvärr.

4 kommentarer:

 1. Ja du den här vintern kan man inte vara så där jätteglad för mycket har slutat sina dagar men det ger ju möjligheter till nyanskaffningar i stället då får väl se nåt positivt i det hela. Härligt att ni där uppe har fått så fina dagar nu med.Nu är det bara att vänta på skördetiden, det ska hända mycket innan dess.
  Ha det gott i veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Jag beundrar dig verkligen som orkar! Du har ju verkligen häcken full, både i skolan och hemma. Så synd att inte vissa växter orkade i år. Men det är ju lite av charmen att inte riktigt veta...

  Ha fortsatt skönt shortsväder och lycka till med allt ditt jobb!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Sorgligt när kära växter ger upp. Det är ju ingen ordning varken med vintrar eller somrar nu för tiden. Gröna jular, vargavinter i februari och stekhett i maj. Inte lätt att var varken ros eller perenn.
  Håller tummarna för att du får extra frodiga grönsaksland som lite kompensation.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Rosorna kommer fint här, även den för två år sedan nästan döda New Dawn på hörnet har hämtat sig över förväntan. Så ge inte upp! Däremot är pionerna på sparlåga även hos oss i år. Undrar varför.
  Njut av din ledighet! Önskar dig en trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera