måndag 30 maj 2016

Frilandsodling

Nu är jag på skolan igen. Förra veckan var jag också här, på den andra kursen och när studiebesöket vi var på under fredagen var slut mötte jag upp min dotter och min mamma som kom med tåget till Göteborg. Vi har spenderat helgen där tillsammans och idag for de hemåt och jag till skolan för ännu en skolvecka.

Blåregn i oasen Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg.


Jag har aldrig varit utan varken man eller barn så här lång tid som det blir nu (förutom dottern då som jag tankade all energi jag kunde från) och jag har hemlängtan. Förutom familjen så längtar jag efter trädgården, min säng och hemlagad mat! Men fyra dagar går förhoppningsvis ilsnabbt, det brukar skoldagarna göra.

Mysiga Haga.

På skolan förra veckan hade vi flera studiebesök, men även en hel dag för att plantera och så grönsaker på friland. Det tokregnade dagen innan så tyvärr kunde vi inte använda några maskiner. Vi planterade lök och astrar och sådde majs. Vi skulle även ha planterat kålen som vi sådde för några veckor sedan och så morötter, men det får andra göra istället eftersom det var för blött att göra det maskinellt. Snopet, men vädret kan vi inte rå på.

Skolan har massor av bra maskiner som är bra att ha vid större frilandsodlingar, bäddläggare, planteringsmaskiner, plog, harv, såmaskiner, dyngspridare och säkert nån fler som jag glömt.Nedan är det astrarna som är nyplanterade i den varma blåsten.


Innan skyfallet hade man gjort i ordning upphöjda bäddar. De sjönk ihop en del av regnet, men det syns ändå rätt bra på bilden.

Det blir mycket trädgård i olika former nu och snart hoppas ja att jag får njuta i min egen också!

Må så gott!4 kommentarer:

 1. Vilket blåregn! Förstår att det är trist att vara ifrån familj och trädgård men tycker mig kunna utläsa att du trivs med utbildningen och lär dig en hel del. Hoppas du berättar lite för oss amatörer så småningom!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Du kämpar på. Det låter som om ni får lära er och även göra många både kul och intressanta saker. Förstår om du längtar hem till både din familj och till er trädgård. Jämfört med den egna täppan så kan ju inte ens världens vackraste blåregn mäta sig, även om det var sagolikt fint. Önskar dig en snabb vecka och massor med go tid i hemmet sen! Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Jag bara ÄLSKAR blåregn och hade ett precis där växthuset står nu. Men det tog vi bort eftersom det stod alldeles för nära väggen på huset och skulle hamnat innanför den nya dräneringen. Hade inte gått så bra, dom vill ju ha mycket vatten. På platsen, utanför dräneringen, satt vi alltså dom två vinstockarna istället för tre år sen. Dom har vi aldrig vattnat efter det. Nu växer dom inbyggda i växthuset med långa rötter utanför - hoppas vi. Dom lär ju få 12-20 meters rotsystem. Ja, du kanske vet som lär dig sånt viktigt i skolan!?
  Och du regn, var glad för det. Här är det kris och bevattningsförbud sen 1 april!
  KRAM
  Susie
  Susie
  Susie

  SvaraRadera

 4. Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


  great work

  تصميم مواقع

  good job Beautiful! :)

  حراج السيارات

  SvaraRadera