måndag 23 maj 2016

Helgen

För två år sedan byggde vi ut köksträdgården så att den blev lite större. Då valde vi att göra höga odlingsramar i trä.

Skörden har varit sisådär de här två somrarna, men skam den som ger sig. Några av lådorna är påfyllda med bokashi och några pallkragar har tillkommit (fick lite mer inspiration här).

De allra första planteringslådorna gjorde vi av lecablock. Efter vintern såg det dock ut så här på den ena.


Det hade nog funkat bra att laga det, men nu har maken byggt till ett par träramar i stil med de andra. Bra så.

Man ser på bilden ovan att det är rätt risigt i kringområdet så i helgen tog jag tjuren vid hornen och påbörjade en rejäl rensning.
Det kommer ju igen både ogräset och stöket, men det blev i alla fall inte sämre alls.

Långtidsprognosen ser hyfsad ut framöver så jag vågade peta ner några frön igår innan det är dags för två veckor bortrest (skolan).

Det vissna på bilden överst är nu grön och fin gräslök!


Noga inbäddat under spöklik fiberduk. Lådan till höger i bild är den som ersatte den trasiga och den övre är jordgubbslådan som vi fixade till så fiffigt förra året.

Jag var också på vårmarknad i Östersund. Årets lockbete var Bonneröven, den danske bonnlurken Frank Erichsen (från 100% bonde). På lördagen var hans föreläsning uppdelad i tre, Byggnation, Djuren och Växterna, och jag var tillsammans med syrran och mamma på alla tre! :)Jag tyckte att han var jättebra att lyssna till och inte ett dugg svår att förstå (trots danskan).
Jag har länge varit intresserad av biologisk mångfald och är ännu lite mera insatt sedan jag började skolan. Frank talade en hel del om detta också och hur han tillsammans med sin familj försöker leva på gården.

Nu har jag, som sagt,  lämnat vårträdgården hemma och möter försommaren(?) i Bohuslän.

Må så gott!

3 kommentarer:

 1. Vilken grej att få se och höra Bonneröven Frank live! Han är lite av en husgud. Dessutom undrar jag om det finns en mer positiv människa på jorden. Allt är ju bara fantastiskt och otroligt!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Den mannen känner jag knappt till, man kan ju inte veta allt eller.... Härligt att du snart är på gång i dina grönsakslådor. här har vi supervärme, nästan för mycket av det goda.
  lycka till i Bohuslän
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. De där föreläsningarna hade jag också gärna hängt med på! Har sett några av programmen på teve, han är kunnig och väldigt kreativ!
  Fint med de röda pallkragarna, hoppas det växer lite bättre i år.
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera