fredag 13 maj 2016

Pussel

Det är klent med uppdateringar härifrån. Förra veckan blev jag helt v å r y r när mössan snabbt fick bytas ut mot shorts, jag trodde knappt det var sant med sommarvärme helt plötsligt. Lite konstigt var det också att ju ingenting börjat grönska alls här när värmen kom. Träden stod kala, gräsmattan var brun och så vidare. Min hjärna blev som sagt lite våryr och jag ville göra ALLT i trädgården på en gång! Kroppen sa aj, aj efter några dagars intensivt jobbande, men det går ju som inte låta bli. :)

I min väderkalender med Bondepraktikan så såg det ut så här förra veckan:Vi kan väl bestämma oss för att det är söndagen före pingst som gäller?! Det där med Kristiflygareveckan vill jag inte tro på. :)


I ett villaområde inte så långt härifrån började ett par i höstas att byta ut sin skiffer mot betongplattor och då gjorde jag nåt som jag aldrig brukar våga, jag frågade om de ville sälja skiffern till mig. Och det ville dom!

Arbete pågår! Inget tusenbitarspussel som tur är.

Hjälpredor är bra att ha!

Vi har haft en liten uteplats med runda stenar och i höstas tog jag bort dom. Underarbetet var så pass bra ansåg jag (som ju läser till trädgårdsanläggare haha!) så förra fredagen kunde pusslet börja. Det var tungt och svårt att få till det bra när de var så ojämna i tjockleken, men när jag började misströsta kom familjemedlemmarna och hjälpte till en stund. Nån eller ett par plattor kanske måste justeras, men det blev bra och jag är jättenöjd!

Nu ligger det en liten trave med skiffer kvar, men dom får ligga kvar ett tag till. Jag ska försöka få till en liten yta i anslutning till altantrappan, men det är så mycket jobb innan vi kan lägga skiffret så det får vänta ett tag till.

Den här veckan har jag tillbringat på skolan och Bohuslän bjöd på fint sommarväder.

Trevlig helg önskas alla trädgårdsvänner!

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att få tag på skifferplattor i närheten. Hur tänkte de när de bytte till betongplattor?
  Undrar så hur det är på utbildningen - som du kanske minns är jag avundsjuk!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att få tag på så fina plattor! Snyggt blir det. Tycker att vi bestämmer oss för att det blir en skön sommar i år:-)
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Vilket klipp du gjorde och så snyggt det blir! Men... akta rygg och handleder! Det är ju så roligt att bygga så man glömmer att lyfta rätt. Och tyvärr får man ofta betala senare i livet. Jag vet...
  Vi är nog lite förvirrade till mans över den värme som kom från ingenstans några dagar! Nu har den dragit sig tillbaka och hela köksgolvet är fullt av krukor från balkongen. Inte nattfrost men snudd på och jag vågar inte chansa. Just nu 3 grader och regn.
  I Sibbes vackra postlåda har jag bara plockat in Falukuriren och räkningar, inte minsta inbjudan eller handskrivet brev hihi!

  Glad pingst!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Håller absolut med om att vi går på det där med söndagen före pingst! Göken har absolut kommit till Skåne. Den har jag hört nästan varje gång jag varit ute den senaste veckan.

  Det där med att "vara lite fräck" är jag också superdålig på, men du gjorde rätt som vågade för skiffer blir väldigt snyggt.

  Nu hoppas vi att värmen snart kommer åter för idag har det varit väldigt kallt.

  Kram, Karin

  SvaraRadera