lördag 18 juni 2016

Gräset är fortfarande grönare på andra sidan

Det är ingen hemlighet att jag inte är så där överdrivet förtjust i gräsmatta i min trädgård. Har man en trädgård i storlek med normal villatomt så är det så mycket annat jag vill få plats med, blommor och grönsaker till exempel!
Gräsklippning är inte heller en höjdarsysselsättning enligt mig.En gång spillde jag lite hönsskit på gräsmattan och jisses vad den växte just där! Normalt klipper man ju gräsmattan rätt ofta ändå, men på den lilla plätten växte det flera gånger snabbare.

Detta har gjort att vi aldrig någonsin har gödslat gräsmattan heller, noll intresse och ingen tid att lägga på en tråkig syssla som klippning.

På anläggningsutbildningen jag går har vi haft gräsmatteskötsel på schemat och jo...
Jag har nog påverkats en del av studierna för nu är även våra små gräsmattor gödslade. :)Gräsklippet i sig ger ju näring tillbaka till gräsmattan, men de senaste åren har vi kört med uppsamlare. Dels har hönsen fått och dels har jag använt det för täckodling. Istället för att dela gräsklippet i två får hädanefter en tredjedel ligga kvar på gräsmattan.

Jag ser framför mig att gräsmattan vi fortfarande har kvar ska vara tättväxande, grön och kanske liiite mindre med ogräs än vad vi har idag.

Trots att mitt "nya" intresse för gräsmattan gjort att jag för första gången nu bloggat om den så tycker jag fortfarande att det är så mycket roligare med blommor, därav bilder på snyggingen som inte gick att motstå när jag besökte handelsträdgården. Pionen* Coral charm som nu flyttat in i Trädgården på Berget. :)

Trevlig helg och tack för alla grattisar!

*Just idag, 18/6 är det Pionens dag passande nog!

2 kommentarer:

 1. De är lite tomt utan gräsmatta en alldeles så liten får det allt vara här på kolonin också. Den pionen har jag också köpt men den står än i kruka tills rabatten framför huset är gjord. Dessto mer ledsen blev jag när jag fick blommor på min röda fina pion jag köpte trodde jag den är rosa så det skriker om det.
  Ha nu en fin dag i morgon
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Det är inte kul att ägna tid åt gräsmattan. Min är enorm. Det tar nästan en och en halv timme att klippa med åkgräsklippare. Dessutom är den i ett bedrövligt skick pga alla mullvadar och sorkar. Men jag tänker inte lägga tid på den ändå. Lycka till med dina gräsplättar i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera