onsdag 22 juni 2016

Granen står så grön...

Granen har fina späda skott nu, i alla fall här uppe, och jag plockade några för att göra saft. Ja, saft av granskott och vet du vad? Det blev en jättegod och fräsch smak!
Det smakade gran, men precis lagom mycket och jag tror att den kommer att passa utmärkt även som måltidsdryck.

Här kommer receptet för jag tror att du vill ha det. :)

Granskottssaft

2 l granskott
2 citroner i skivor
2 l vatten
12 dl socker

Varva granskott och citron. Koka upp vattnet och lös sockret. Slå över granskotten. Ställ svalt i två dygn och sila innan saften hälls upp på flaskor. Det blev ca 3 liter färdig saft.Det blev även en liten burk med gransskott varvat med honung och citron som nu står och gottar till sig på fönsterbrädan.

Det var flera ösregnsskurar igår och det passade utmärkt för skolarbete, men jag har fastnat i en rabattskiss jag håller på med så jag tog flera pauser när det blev bullbak, rabarberbullar, och marmeladkokning, rabarber med ingefära och citron.

Ikväll börjar Barnmorskan i East End och då trotsar jag sommaren och kryper upp i soffan. En bit manchego och rabarbermarmelad blir det nog till kvällsfika. :)


3 kommentarer:

 1. Såg bilden på insta, men på datorn i lite större format är den om möjligt ännu härligare! Skulle gärna vilja prova att göra nåt på granskott men har inte fått ändan ur vagnen ännu.
  Och så missade jag barnmorskorna. Kom in när det var en halvtimme kvar och inte ens inspelningen var på... attans!
  Önskar dig fin midsommar
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Saft på granskott? Blev först lite förvånad men vid närmare eftertanke så tror jag absolut på att det är jättegott. Ska spara receptet och prova. Vad mycket du hinner med i dina pauser, allt du gjort låter supergott.
  Önskar dig en riktigt fin midsommar!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Så vacker bild. Spännande med gransaftsskott.

  SvaraRadera