söndag 18 oktober 2009

Söndag i oktober

Idag har jag haft en riktigt skön trädgårdsdag! Det regnade hela tiden jag var ute och andedräkten låg som ett litet rökmolm framför ansiktet, men det gjorde som inget...

Monica sa i sitt senaste inlägg att mycket i trädgården ser ut som välanvända disktrasor och det är en perfekt beskrivning hur mycket ser ut nu efter frostknäppar och regn.

Randgräset är inte särskilt randigt längre.



Ormbunkarna som så gärna ville "krulla" upp sig i våras. :)




Växthuset är nu igenbommat för den här säsongen. Det känns bra att få städa ihop allt och vänta på vintern nu, det är ju bara, få se, knappt tre månader till det är dags att göra första fröbeställningen och drömma om våren och sommaren igen!



Vi hade plockat ihop trädgårdsmöblerna redan tidigare, men det var först idag som vi faktiskt ställde in dom i uthuset. Ljuslyktorna till trappen ute plockades fram istället. Tänkte be maken hänga upp adventsstjärnan i växthuset när vi ändå höll på, så att det bara är att tända när vi väl når till första advent, men det får vänta ett tag till.

Jag la på ett lager med granris över taklökar och lavendel. Förr täckte jag mycket mera, men om allt är som det ska, så får vi förhoppningsvis snart ett tjockt snötäcke över.


Jag tycker att anisisopen är fin även nu, lite lite bin bara... ;)




Trots att det saknas glödande färg i träden och trots att regnet har gjort det mesta disktraselikt så är det ganska fint ändå!

Tro det eller ej, imorgon är det dags för en ny Veckans Blomma!

11 kommentarer:

  1. Ser ut som du är redo att gå i ide!
    Hälsningar Karin

    SvaraRadera
  2. Jag gillade ockås uttrycket "disktrasor" och det stämmer här med :) Har inte tänkt på att randgräset förlorar sina ränder - det måste jag kolla - härlig bild :)
    Jag var inte ute så länge idag, tyckte det var lite kallt och kände mig ruggig... Ha en skön vecka :)

    SvaraRadera
  3. Oj, du påminner mig om att jag glömt att täcka in Lavendeln!! Jag som tyckte att jag gjorde ett omsorgsfullt jobb igår, med täckning och en mängd granris hämtades hem, nu blev det för knappt i alla fall...!
    Vilken härlig beskrivning, med disktrasan, precis så är det och lite till i min trädgård = sliskigt.
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  4. Trädgården har sin skönhet även den här årstiden. Det gäller förstås bara att upptäcka den.

    SvaraRadera
  5. Man glömmer ibland att Sverige är så långt!
    Här i Västergötland har vi haft en underbar höstdag med klarblå himmel och sol. Lite fruset i skuggan, men annars ganska gräv-vänligt, tack och lov, för det står en hel del kvar i krukor. Det där med disktrasan gäller en hel del här också...
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera
  6. Hihi.. så mitt utryck har spridit sig så kul.. men även disktrasor kan ha sin charm eller hur..=). Det är vackert i trädgården och i naturen trots "förfallet" våra fina årstider har ju faktiskt sin tjusning.. nu väntar innekvällar och mys, fast än kan vi njuta av höstdagar både med sol och regn. Ha en skön vecka.. och du vilka fina bilder du bjuder på och jag måste nog kolla mitt randgräs, tror inte det blivit enfärgat gult än men det kommer nog snart.. kram /Monica

    SvaraRadera
  7. Passande beskrivning av trädgårdsläget i norrland, disktrasa...hi hi!
    Tror minsan du haft en fin höstsöndag!?
    Må så gott!

    SvaraRadera
  8. Randgräs lär jag få köpa mig ett nytt, kola-vippen hämtade vårt (än en gång) förra vinter. Det får nog placeras på annan plats också så att det kan få överleva. Helgen har bjudit på ett härligt väder i Skåne men man känner att det snart är slut. Det lät gott att läsa att det bara är tre månader tills de första fröna. Jag sår ju redan juldagen om inget annat inträffar och dit är det ju inte långt =D Det kändes genast SÅ mycket bättre, tack för påminnelsen och ha en bra vecka / gittan

    SvaraRadera
  9. Jag får väl erkänna att hösten har kommit hit också men jag har har inte hunnit hösta för jag bara njuter och latar mig.
    Jag gillar förfall.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  10. Det känns lite som "god natt" till trädgården nu när man ser hur alla tömmer, samlar ihop mm. Lite vemodigt men samtidigt gillar jag det. Kram Marina

    SvaraRadera
  11. Nu får jag lite "ångest"........måste rensa ur mitt växthus till helgen. Jag har ju haft ryggproblem så det har helt enkelt fått vänta!
    Det är fullt av höstfärger i din trädgård. Vemodigt, men visst.........snart är det dags för frösådder och planering igen. Fast först ska ju tomten komma ;-) /Anette

    SvaraRadera