lördag 17 oktober 2009

Slut på färg?

Förra året, i slutet av september, postade jag det här inlägget. Jag minns så väl vilken fin höst vi hade (och antagligen har jag raderat de regniga och tråkiga dagarna) då.


Grannens lönn brann i gult, orange och rött och var så vacker. Nu är vi inne i andra halvan av oktober och den är mera grönbrun och tråkig i löven som sitter kvar. Och asparna som brukar lysa eldrött har lite halvorange blad som börjat rasa till marken.

Hm, vi får väl se om det flammar till snart.
Solen skiner idag från en klarblå himmel och luften är klar. Detta i kombination med fjolårets bilder är gott nog.

Hoppas ni har en solig lördag där ute!

Bilderna från september 2008.

8 kommentarer:

 1. Vilken underbar färgprakt, men den eldiga färgen infann sig inte riktigt hos oss i år, utan naturen gick mera i den ockra-gula tonen, kasnke pga att frosten kom ganska sent.

  Nu har plötsligt himlen öppnat sig med en klarblå himmel efter ett par riktigt dystra och regniga dagar. Dags att gå ut och täcka in rosorna med granris-kojor.
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Verkligen härliga höstbilder!
  Jag har också märkt att träden inte skiftar i färg lika mycket i år... var ute i skogen för att plocka lite röda löv men det var inte lätt att hitta...

  Ha en fortsatt skön helg! Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Hallå, jag saknar också de underbara septemberfärgerna, har jag bara missat det i min färd till och från jobbet eller har var det kylan som slog till för fort??

  Marit

  SvaraRadera
 4. Härliga höstfärger! Här uppe i Umeå har vi haft en underbar höst. Regnet gjorde vi bort i juli ;)

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni får lite mer färg framöver då! Är tråkigt om det inte kommer!
  Här har vi en del riktigt vackra träd. Riktigt myser när jag ser dem. Två lönnar utanför vardagsrumsfönstret. Trevligt trevligt.

  SvaraRadera
 6. Färgsprakande!! Och ja, vi har haft sol idag - härligt!! Men idag blev jag lite förvånand för, förra helgen så var vildvinet så jättevackert, idag såg jag att inte ett blad fanns kvar..... vad hände?! Inser ju att det var frosten men det var lite snopet, blev liksom blåst på konfekten....... Ha en skön söndag, kram :)

  SvaraRadera
 7. Hm iår vet jag inte hur det blev- bladen hänger kvar till stor del på träden än trots sträng kyla... Nu har jag också flyttat..=) Välkommen !

  http://asastradgard1.blogspot.com/

  / kram åsa

  SvaraRadera