fredag 30 oktober 2009

Ett ljus i mörkret

Ikväll har jag och familjen varit på kyrkogården och tänt ljus. Det var väldigt vackert där med alla dessa tända ljus till minnen av våra kära.

En del tycker inte att vi behöver ha en sådan helg som All helgona-helgen, "jag minns min mormor/farfar/pappa när jag vill".
Jag minns också min pappa och tänker på honom mycket ibland och mindre ibland, men jag tycker ändå att det är en fin känsla att just den här helgen, tillsammans med så många andra, besöka kyrkogården och tända ett ljus.I morgon bär det av på galej och förhoppningsvis många skratt för min del så nu överdoserar jag med näspray för att få bort "ontet" i ena bihålan. Den här helgen har jag sett fram emot länge och nu får det vara slut med sjukstuga här!

Jag önskar Er en fin Alla helgona-helg!

11 kommentarer:

 1. En helg för att minnas de som inte finns hos oss mer är väl inte fel tycker jag. Men det fins ju alltid dem som ska tycka tvärtemot bara för att....

  Jag hoppas du får det bra i morgon, det är du värd. Kram!

  SvaraRadera
 2. Det blir nog annorlunda med allahelgona när man har någon riktigt nära som har dött. Det är väldigt vackert på kyrkogårdarna runt om i landet nu.
  Ja, jag har stickat torgvantarna själv......allt för att överleva hösten och vintern ;-) Fast det behövs lite varmare vantar längre fram förstås.....
  Trevlig helg. /Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Jag besöker inte någon grav denna helgen, men tycker det är en fin helg. Måste vara fint att komma till kyrkogården och så många gravar är upplysta.

  Hoppas det släpper med hjälp av sprayen och att du får en riktigt bra helg!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Fniss, det blev en knasig formulering i det förra :))
  Visst är det vackert med alla ljusen och ljuständningen på kyrkogården.
  Usch, för bihåle-besvär, men hopaps det ordnar sig!
  Hoppas du får en trevlig partykväll! /Bea

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det är fint med en helg som denna även om jag verasig är troende eller har någon gravplats att besöka. Mina föräldrar ligger på minneslunden och den besöker jag aldrig eftersom det känns så opersonligt. Hoppas du får en bra helg / gittan

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också om att gå på kyrkogården och njuta av alla ljusen vid Allhelgonahelgen. I sta'n finns en jättestor kyrkogård och när mörkret faller lyser så många ljuspunkter, att man knappt ser var kyrkogården tar slut och stjärnhimlen börjar. Sagolikt!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 8. Tack för krya på dig-hälsningen! Nu hoppas jag att du och resten av familjen också är på benen. Här fick det som sagt räcka med 3,5 dag hemma, då hade jag hunnit bli både rastlös och trött på skiten. Visserligen bara en vanlig förkylning, men jag behövde nog några dagars vila, så i fredags gick jag till "jobbet" med glädje igen. Det blev en mjukstart med bara 7-8 barn, eftersom många var sjuka eller lediga.

  Vad gäller Allhelgonafirandet så tycker jag det är en vacker sed. Mest minnesvärt var det att besöka min expojkväns systers grav med hans familj för några år sedan. Hon dog några månader innan jag och D träffades, men jag blev ändå djupt berörd av familjens sorg och hade inte långt till tårarna jag heller. Det känns inte rättvist att någon ska dö i cancer vid 37 och efterlämna 3 barn. Då är man tacksam att man lever och är frisk, små förkylningar blir helt plötsligt en baggis.

  Nu sträcker jag på mig, kul att få äran att bli tillagd. Än så länge håller jag mig nog ajour via min länklista. Den kollar jag varje gång jag går in.

  SvaraRadera
 9. Hoppas din kväll varit trevlig och att du fått dig många glada skratt!
  God fortsättning på Alla Helgonshelgen!

  SvaraRadera
 10. Visst är det fint med alla ljus som brinner samtidigt! Jag har varit ledig i nio dagar, och har två kvar. Så himla skönt. Jag har verkligen skämt bort mig själv. Läst, skrivit, pysslat här hemma med mera. Bara gjort sånt som fallit mig in, förutom de stunder barnen krävt sitt. Fast de leker med kompisar och hamnar i någon annan värld så jag ser dem knappt ibland. Ha det bra! kram! /Jenny

  SvaraRadera
 11. Man behöver riter och rutiner, särskillt vid svåra högtider och stunder. Hoppas din helg varit bra.

  Ingela

  SvaraRadera