torsdag 22 april 2010

Rosa topp sticker opp!

Förra året sedan såg det ut så här när allium (böjning flertal?) tittade upp.Så fantastiskt har det varit flera gånger, att de kikat upp genom snön!


Därför har jag letat och letat nu när vi haft snöfritt ganska länge, men förgäves.
tills nu!Tittade på datumet från ifjol och fotot är taget den 16/4 så det är ju inte jättestor skillnad egentligen.


Den här veckan har jag jobbat mycket, men imorgon är det fredag och sedan äntligen helg då jag ska hinna ta reda på mina frösådder. Jag har även flera fröpåsar liggande som ska sås, tiden och lusten har inte räckt till hittills.

Må så gott och tack för alla fina kommentarer!

11 kommentarer:

 1. Det kanske blir en sommar tillslut ändå! :)

  Här har hunden grävt upp alla mina lökar efter att hon blivit lämnat utomhus obevakad en sekund!

  SvaraRadera
 2. Även våra allium började titta upp medan snön låg kvar. Vi satte ett gäng i höstas i en nyanlagd del av vårt woodland och det ska bli spännande att se hur de tar sig. Du som har erfarenhet av allium - är det något särskilt man ska tänka på? Vad behöver de för att trivas?

  SvaraRadera
 3. Det där med tid och fröer, verkar förfölja en.Jag blir bara så arg på mig själv om jag dröjer för länge, till vilken nytta.
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 4. Lika kul varje gång något vaknar!
  Karin

  SvaraRadera
 5. Här är det ganska stor skillnad mot förra året tycker jag mne naturen kommer kanske i kapp snart om värmen vill komma någon gång.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Här har mina allium tittat upp ett bra tag nu, fast dom har växt dåligt i kylan. Det är en favoritväxt så jag verkligen massor och inte nog med det, jag har beställt 80 stycken till som kommer i höst!
  TREVLIG HELG!!
  Susie

  SvaraRadera
 7. Som ett litet finger med nagelack.
  Kul att jämnföra förra året och i år.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att höra att det finns hopp om att alliumen kommer upp fortfarande. Vi satte några förra året då pojkvännen valde lökar efter bilderna.

  Ja, det är nog inte bara hundar och blommor som inte går ihop, här har vi katter som lägger sig på lökarna och då hamnar de bredvid rabatterna eller blir mosade ...

  SvaraRadera
 9. Det är så spännande att gå o vänta på det som ska komma upp...man glömmer så lätt bort vissa saker o blir glatt överraskad.
  Det har varit jobba hela helgen för min del så jag får satsa på nästa helg!


  Kram från Malin

  SvaraRadera
 10. I ett skede trodde jag att våren kommer att bli väldigt sen även hos mig, men när det väl kom igång med snösmältningen gick det fort, tror att vi inte ligger särskilt långt efter tidigare år. Dessutom har isarna gått i helgen och det är iofs rätt tidigt!
  Något som ligger efter är min tid för omskolning av de små plantorna, jag är inte riktigt ikapp med tiden,men det brukar ordna sig på ett eller annat sätt.
  Morgondagen är i alla fall vikt för omskolning :)
  Ha en bra vecka! /Bea

  SvaraRadera
 11. Alltid kul med vårtecken o vad olika långt vi kommit i Sverige.. idag skall jag försöka hinna kolla på så många som möjligt innan jobbet
  Nu skall jag ut i solen, vi har så vackert väder här i Gästrikland jag hittade en del vårtecken i går då jag gick hälsans stig

  SvaraRadera