fredag 9 april 2010

Sudda, sudda, sudda bort min...

Fredag brukar vara veckans bästa dag, men idag känner jag mig som en riktig suris.

Igår var jag iväg på ett jobbesök i huvudstaden med flyg dit och hem. När jag sitter på planet på väg ner slår det mig att jag ju hade kunnat få till ett besök på trädgårdsmässan om jag hade tagit en dag ledigt och haft resan betald och allt. Jag har ju inte varit där på ett par år nu så det skulle jag ha uppskattat mycket.

Nåja, jag hade ju inte planerat in någon trädgårdsmässa i år så det får väl vackert vänta tills nästa år.


Blickfång i härlig sommargrönska, Wij Trädgårdar.

I förrgår fick jag en idé om en rostig installation som jag delgav min man som i sin tur undrade var jag skulle få tag i det rostiga fatet som behövdes för att förverkliga min idé.

När jag jobbat färdigt igår hann jag med ett snabbesök på Granit. De hade inte det jag skulle ha, men däremot ett rostigt fat/bricka. Det var dubbelt så stort som det jag skulle ha, men de hade inga mindre storlekar så jag gick därifrån utan. På flygbussen ångrade jag mig väldigt... det var så dags då. Nu har jag ältat det ett dygn hur jag kunde vara så dum... jo, jag vet att det bara är en pryl och det finns betydligt värre saker att lägga sin energi på.
Jag har sisådär 60 mil till närmaste Granit.

Det som surar ner mig mest idag är dock att jag blivit dunderförkyld så att jag var tvungen att gå hem från jobbet och jag känner mig riktigt hängig.
Jag vill vara pigg! I helgen ska det bli fint väder och jag vill kunna vara ute i växthuset och greja och gå gympasko-promenader (tänk att marken mest har tinat fram nu!) med vovven och låta solen värma min kind.
Faaast, det är ju bara en förkylning och den lär väl förvinna snart...

En sak som i alla fall gläder mig mycket är den enormt snabba snösmältningen vi har nu!!

Krokusen sticker upp, liksom tulpanerna jag planterade i höstas!

Våren är på gång!Ja just det, för er som undrade i förra inlägget- vi åker till Toscana i sommar!

Nu känner jag mer och mer att mig är det då sannerligen inget synd om. =)

11 kommentarer:

 1. Ja du - alla har vi våra dagar...min va i onsdags...¤)#@£! då ska d vill vara i närheten hålla sig undan - eller ´håll tjäft om du vill prata med mig´...eller nåt i den stilen...=) d e skönt när d vänder o man känner igen sig själv, eller hur!
  Så roligt att åka till Gotland! Min släkt på pappas sida e Gotlänningar o födda o uppvuxna bland ruinerna i Visby. själv har jag bara varit där ett par gånger som barn. bör/måste/ska åka dit igen nu som vuxen!
  kram o trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Vad trist att du missade mässan. Men du hittar säkert massor av inspiration på bloggarna som har lagt ut bilder så du missar inte mycket.

  Det roliga med att vara på plats är när man hittar någon monter med lite ovanliga växter, dock har jag alltid (enligt min utsago) har en för snäv budget...

  Marit

  SvaraRadera
 3. För övrigt var det en väldigt fin bild från Wij du har lagt ut :D

  SvaraRadera
 4. Trist att du inte fick till besök på mässan men den kommer tillbaka varje år.. säger jag som inte heller kom dit trots att jag fick biljett och allt.. Krya på dig nu så du kan njuta av helgen och det fina vädret som komma skall.. Kram/moa

  SvaraRadera
 5. Toscana låter ju härligt!

  Inte kul att du känner dig sur och förkyld. Hoppas det släpper så du får en rba helg. Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det surt att förkylningar sätter p när man har som mest med vad man vill göra.

  Här har det blivit en del lövröjning i trädgården idag, men den stora krattninhen har vi kvar. Det är väl inte så mycket löv att kratta egentligen, men man vill ju ändå känna att det är gjort i hela trädgården.

  SvaraRadera
 7. Åhhh Toscana - men vilken drömresa! Jag vill också åka dit... det skall jag också men inte nu ;)

  Härligt att snön börjar smälta hos er nu, att du får njuta av vårsol, krokus och börja pyssla och dona i ditt fina växthus :)

  Mässan var jag på för ett par år sedan och visst var det roligt men också tröttande och sista timmarna kunde jag inte tillgodogöra mig alla intryck ;)

  Ha nu en riktigt skön helg, kram ♥

  SvaraRadera
 8. Då har vi varit i lite samma situation de gär dagarna då, jag var på hemväg från Stockholm med båten i går kväll, när jag insåg att det pågår en trädgårdsmässa just nu...och att jag faktiskt hade haft tid att gå på den på eftermiddagen, eller varit kvar som idag då...jag har ju aldrig varit där så det hade varit kul. (för övrigt var jag också inne på Granit i går!)

  SvaraRadera
 9. Vi ska till Italien i höst!
  Härligt! Ja ibland så planerar man lite trist,men kul med inspiration ! Fin bild! Krya på dig! / kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Usch för förkylningar. Jag har lyckats ha tre i år! Trist att du missade mässan. Jag hade också gärna varit där! Härligt med resa till italien, jag var just i södra frankrike. Härligt! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 11. Ja, fy för förkylningar och annat som gör en sur ;)
  Att göra snabba beslut är inte lätt, över fynd som man ramlar över!
  Vilken drömresa, härligt, den överväger allt annat.
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera