måndag 17 maj 2010

Vårstatus

I torsdags när jag var ledig fick vi lite värme till oss, äntligen! I fredags öppnade sig himlen rejält och vi fick otroligt mycket regn. Då gjorde det inte så mycket att jag jobbade...
Det blev ändå bara varmare och på lördag morgon när jag kom ut var världen plötsligt grön! Allt som stått stilla i kylan vaknade till liv - underbart!

Kungsängliljan som jag visade i knopp för inte så länge sedan fick bråttom att slå ut!


Träden har man inte ens kunnat ana löven på tidigare och nu börjar den skira grönskan ta över.Lungörten som jag försökt stirra upp och som tjurat tillbaka har nu massor av blommor!
Jag tycker de är så fina med sina blommor
 i pastell och prickiga blad.


För flera veckor sedan ställde jag en svart hink över ena rabarberplantan i hopp om att den skulle växa lite snabbare och det har den gjort!
Jämfört med sina vänner så är den mycket högre och inte så gänglig som jag trodde. Rabarberpaj i helgen kanske?Jag har väntat och väntat på vårvärmen och när den äntligen kom så var det över en natt, helt otroligt!

I helgen har jag varit ute på en massa roligheter, men höjdpunkten var definitvt klassfesten som jag och två klasskompisar från nian ordnade för resten av klassen. Jag skrattade så tårarna sprutade och hade så himla roligt!

Jag hoppas att även ni andra har haft en rolig hel med massor av sol och glada skratt!

8 kommentarer:

 1. Härlig helg har vi också haft men hörde på radions väderrapport att Norrland slog värmerekord så jag förstår att allt exploderar hos dig, underbart! Så röd och fin din rabarber är, min är bara grön men å andra sidan är den mör och användbar ända tills snön kommer.
  Kungsängsliljan är egentligen helt otrolig! Den ser ut som om den skulle kunna vara en fantasiskapelse av någon med stor känsla för design men noll koll på hur växter får se ut!

  SvaraRadera
 2. Det har varit en fin helg hos mig med. Jag har varit utomhus mest helat tiden, utom när jag sovit förståss....:)
  I höstas satte jag för första gången några kungsängsliljor, jag har alltid tyckt om dem men ej kommit mig för att plantera några. Får se vad det det blir av dom, knopp är det åtminstone.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Vilka ljuvliga bilder! Jag är så otroligt svag för kungsängsliljor! Så sköra och delikata!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. I helgen blev det rabarberpaj på våra egna rabarber. Jag har haft dem i en drivbänk så de var riktigt stora o söta.

  SvaraRadera
 5. Det går verkligen undan i svängarna när våren väl kommer uppe hos dig! Mysigt! Härliga bilder!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Härligt!

  Här har det kommit värme idag men inte jättemycket sol. Men visst ska man vara glad för det lilla så jag är glad för lite värme idag efter en kall, grå och ruggig helg. Kram!

  SvaraRadera
 7. Idag igen fick vi plötslig värmebölja fram på eftermiddagen. Underbart!
  Karin

  SvaraRadera
 8. Här i Finland har vi haft värmebölja sedan i torsdags. Det har varit så otroligt skönt att gå lättklädd och njuta av värmen. Hälsn Mimi

  SvaraRadera