onsdag 18 april 2012

Boktips!

När man inte vill vara i trädgården och stöka eftersom det snöar och blåser griniga vindar så kan man ju faktiskt stanna inne i stugvärmen och läsa bra böcker istället!
Jag har läst så många böcker under vintern, men boken Niceville är en favorit som sticker ut bland de övriga!

Så himla bra bok om de svarta hembiträdena i amerikanska Södern på 60-talet!

Den har även kommit ut på film som jag bara hört gott om.

Nu håller jag på med Ninni Schulmans Flickan med snö i håret. Nu har jag läst för många svenska deckare, men den här är jag positivt överraskad av.

Vad läser du just nu? Är det bara trädgårdsböcker på nattduksbordet kanske?

Må så gott!

9 kommentarer:

 1. Jag måste erkänna... ja, det är bara trädgårdsböcker på nattduksbordet :=)

  Men visst skulle man läsa något annat någon gång, kanske ditt tips.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Jag köpte faktiskt Niceville på bokrean men har inte läst den än. Däremot såg jag filmen för en tid sedan och den var väldigt bra.
  Problemet var nog att man hört så många fantastiskt bra recensioner av filmen så jag hade otroligt höga förväntningar... det är aldrig så bra förutsättningar när man ska se en film. Så fast jag tyckte den var bra blev jag nog lite lite besviken på något konstigt sätt.
  Ser framemot att läsa boken för där "går man ju mer på djupet".
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Niceville ligger på tur här. Just nu läser jag en bok av Dawn French, så där bra, har hunnit hälften men än har den inte riktigt fångat mig. Sen kommer det ett bokpaket snart och då blir det Bodil Malmstens nya! Det ser jag fram emot.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Åh, jag har tänkt läsa Niceville, har hört fler positiva röster om den,så den står på att läsa-listan. Flickan med snö i håret har jag också läst alldeles nyligen, tyckte den var riktigt bra.

  Kram,
  Jenny

  Ps. Däremellan blir det en och annan trädgårdtidning/bok som bläddras i ...

  SvaraRadera
 5. Ja...jag har faktiskt hört om Niceville...eller var det filmen...hur som helst så måste det vara bra! Är inte färdig ännu med volymerna i SAGAN OM ISFOLKET...Karla.

  SvaraRadera
 6. Har läst båda och gillar dom! Nu är det trädgårdsböcker so gäller. Brukar också läsa om mina gamla trädgårdstidningar den här tiden på året.
  Nu har vi murat klart odlingslådorna... kolla får du se! Är såå nöjd, tack för inspirationen!!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Trädgårdsböckerna stannar vid soffan och vid sängen har jag just nu Siri (Siri von Essen) av Lena Einhorn. Den är ok, har inte kommit in i den riktigt.

  Den boken du tipsar om ska jag läsa. Dottern har den.

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Åh Niceville är så bra, den lyssnar jag på nu i bilen till och från jobbet. Ninni Schulman gillar jag också och jag kan tipsa om den andra boken "Pojken som slutade gråta",

  /Rebecca

  SvaraRadera
 9. Niceville ligger på mitt bord bredvid sängen just nu.. har precis börjat och den verkar bra så det var roligt att se att du gillar den oxå o flera andra ser jag Kul! Ja det är väl sånt man får pyssla med när det är tråkväder.. här har det hällregnat hela dagen men jag hoppas det blir lite bättre imorgon, ha en fin helg.. Moa

  SvaraRadera