måndag 2 april 2012

Sommardoft

Jaha, så blev det då vinter igen. Vi fick ganska mycket snö i natt, närmare en decimeter i alla fall och varenda litet snökorn ligger kvar...

En promenad i skogen och kvällsolen gjorde i alla fall gott trots det tråkiga vädret.


Jag vet i alla fall att där under det sköna och mjuka vita täcket lever mina lavendel och de små plantorna jag såg innan det började snöa såg jättefina ut och vid liv!

De flesta lavendelplantorna brukar klara sig över vintern, men någon eller några brukar stryka med så det är glädjande att se dem så fina! 


Vanligt stänkvatten från kranen duger gott, det luktar otroligt gott när jag stryker och manglar numera!

Att säga att det är en fröjd att stryka nu mot tidigare vore en överdrift att påstå, men jag blir i alla fall lite lyckligare att göra det till sådan väldoft!


3 kommentarer:

 1. Vi har också fått ett bakslag, även om det mesta av snön smälte bort i går. Men burr så kallt det är! Man för göra vad man kan för att pigga upp strykandet - eller göra som jag, och låta bli att stryka tills det är helt oundvikligt...
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 2. Hm, tråkigt med snön när det precis börjar arta till sig i rabatterna, hi hi. Så himla härligt med lavendel, jag hoppas att de jag satte förra året har överlevt och om de verkar trivas vill jag gärna ha massor av dem.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Här har vi i alla fall inte snö, men kallt är det. Speciellt på nätterna. Mina penséer tycker inte alls att det är roligt med den där kylan.

  Ha en fin påskhelg. Kram!

  SvaraRadera