torsdag 7 juni 2012

Igår var det som söndag och idag är det som måndag och imorgon fredag eller?

Även om jag blir lite "dagavill" så bara älskar jag extra mittiveckanledigt!

Sveriges nationaldag firade jag genom att vara ute precis hela dagen! Vädret var mest soligt och varmt, men varierades med en skur ibland.
Jag grävde, planterade, röjde, städade och bara mådde gott!


Tulpanerna jag berättade om tidigare var kanske någon slags bonus som jag fick när jag köpte vårlökar i höstas, men jag kan fortfarande inte dra mig till minnes att jag planterade dom just där. :)

Tulpanerna ovan däremot dom satte jag förrförra hösten och de har så skön lila färg med cremekanter.
 En fördel med kylan vi hade är ju att tulpanerna har stått fina länge!

Nu är brudspirean som finast! Jag bara älskar när den fortfarande har ganska skir grönska och är pudrad med vita blommor!


Jag har så mycket jag vill jobba med ute, så en extra ledig dag kunde ju inte passa bättre i tid. Jag hann ta hand om en hel del sommarblommor igår och jag har planterat och sått i trädgårdslandet.
Jag gjorde en också en tankevurpa när jag skulle rävsäkra hönsgården igår. Jag satte nämligen ner en hel del luktärter på ena utsidan, snyggt med klätterväxter där, tänkte jag. Gott, tänkte hönan Ida och började smaska direkt. :)

Imorgon och i helgen ska jag fortsätta med sommarblommorna, städa altanen (näe, det har inte hunnits med ännu...) måla, ta hand om fådda växter och förhoppningsvis sola näsan!

Ibland vet jag inte hur timmarna kan gå så snabbt för jag blir aldrig klar och ändå håller jag igång precis hela tiden när jag är utomhus.
Perfekt sätt att tänka energi och låta tankarna flöda fritt!

Ha en riktigt skön helg trädgårdsvänner!

PS. En förklaring kanske... Jag rävsäkrade inte med luktärterna utan grävde ner hönsnät i marken för att förhindra att man tar sig in underifrån. När jag ändå höll på passade ajg på att försöka göra lite fint.1 kommentar:

  1. Fniss hönan Ida får väl fortsätta åta eller??
    brudspirean är fin då hon blommar, är så där kritvit så den lyser.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera