söndag 12 augusti 2012

Ringblommor och bönor i en skön blandning

Här kommer en liten uppdatering från köksträdgården!


Trots rejäl rensning så tar nästan backtimjan över hela stenläggning. Tycker ändå att det är fin när den blommar och framför allt så doftar det härligt när man kliver på den!





Vi skördar sockerärter, bondbönor, sallad, jordgubbar och  potatis från köksträdgården nu.
Morötterna vet jag inte om det blir så mycket med, men några minisar blir det nog. Broccolin ser det också ut att bli tveksamt resultat med.
Vitlöken är i alla fall finfin!


Det är första gången jag sår bondbönor, de är små, men väldigt goda!

Det har förhoppningsvis haft det lite extra gynnsamt med en varm tegelvägg i ryggen.
Hm, så varmt det nu kan ha varit en kall sommar...


I växthuset är det lite sorgligt. Tomaterna lyser gröna och man anar ingen rodnad alls. Gyllenbären är många, men inte heller dom ser ut att ens vara nära att mogna.


Köksträdgård låter kanske mer än vad det är, men jag tycker att köksträdgård är ett härligt ord!

För mig är en köksträdgård ätbart i alla möjliga former, ringblommor och solrosor, kompost och en skön plats att vara på!



Jag missade tyvärr Tusen Trädgårdar i år, men jag hoppas få se en del foton från evenemanget på andra bloggar.

Vad har du gjort i helgen?

Gårdagen spenderades med lite utomhusjobb hemmavid och avslutades med en liten kräftskiva.
Idag har vi varit på idrottstävling med barnen och nu skulle jag behöva springa runt med gräsklipparen, men jag har ingen riktig lust så vi får se vad det blir av det.

Ha det gott!


 

11 kommentarer:

  1. Härligt med köksträdgård, belöningen = skörd!
    Inspirerande bilder.
    Ha en skön kväll vad det än blir! /bea

    SvaraRadera
  2. Din köksträdgård ser helt ljuvlig ut. Frodig och färggrann.-)Kram

    SvaraRadera
  3. Vackert med backtimjan mellan plattorna!
    Hur äter du dina bondbönor? Jag har också satt dem för första gången och vet inte riktigt vad jag ska göra med dem efter jag har skördat! :)

    SvaraRadera
  4. Fint med timjan!
    Här skördas också en hel del nu. Morötterna är sådär här. Goda och fina men vissa har för mycket mask.

    Jag har varit i en trädgård, solat, klippt visset i rabatterna, grillat pizza, grillat vildsvin, sett på OS och haft det bra.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Timjan mellan plattorna... så vackert! Kan tänka mej doften när du går där och ska skörda! Jag är så nöjd med mina odlinglådor må du tro. Fast det som växer däri kunde det vara lite mer sprutt på! Men i år har det ju varit ett märkligt odlingsår, dill och jordgubbar möglade bort hos mej.
    Tänk att du har pioner kvar än!

    Hoppas du får en ny fin vecka.
    Kram Eva-mari

    SvaraRadera
  6. Håller med om att ordet köksträdgård är fint.. även jag har en men en väldigt liten en, men jag kallar den min köksträdgård.. eller cottage garden, skulle vilja ha en liten skylt dinglande i en portal när man träder in där i den kanske 10 m2.. *ler*.. Jag har kryptimjan vid vår uteplats och jag älskar den.. tycker det är så härligt när den liksom kommer lite varstans.. jag ansar den kärleksfullt då o då.. men den får oftast ta sig dit den vill. Helgen har varit bra.. en trädgårdsfest hos äldste sonen som ställt till med "badtasteparty" riktigt kul där man skulle klä sig så fult som möjligt men med stil.. det var ett födelsedagsparty med både familj o sonens vänner.. jättekul! Igår var det en heldag hos mina föräldrar som har en söt stuga vid en av vänerns kanske finaste stränder.. ja stugan ligger inte på stranden utan vid utan strax intill bland massa småstugor. Ja vi hade en fin dag med min dotter också och hennes lilla nya familj.. mys på hög nivå! Nu idag ska jag iväg o jobba för första gången sedan i mitten juni.. ja det känns konstigt men ska bli kul att träffa arbetskompisar.. Önskar dig en fin dag och en bra vecka.. Moa

    SvaraRadera
  7. Jamen klart det är en köksträdgård! Jag kallar mina två pallkragar för kökslanden. Backtimjan är fin, doften känner jag ända hit. Och ringblommor, saknar dem, hade tänkt så i år men påsen ligger oöppnad någonstans ... Vad pysslade jag med i våras? Hm. Vi har varit på norrlandsresa en vecka i husbilen och kom hem lagom till helgen. Har typ tvättat och kittat fönster. Ikväll börjar jag jobba igen ...

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Köksträdgård låter betydligt bättre än grönsakasland som jag kallar mina "odlingar"ler
    vad fint du har det
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera
  9. Vad läckert med ringblommor och tagetes som ger härliga färger! tänk - ingen av dem iår.... vad tänkte jag på i våras :)

    Ja jisses vad fort semestern gick.... bara svisch! och på flexen ligger jag redan minus..... suck, får sitta på stolen tills klockan slagit hemgång :) så jag tjuvbloggar lite, det är himla lungt just nu, så jag passar på :)
    Ha det bäst, kram ♥

    SvaraRadera
  10. Just det... kycklingarna.... alldeles underbara :)

    SvaraRadera
  11. Vilka söta små kycklingar! Vilken lycka :)

    Ja man får vara glad över det som blir i våra grönsaksland

    Kram Kajsa

    SvaraRadera