lördag 18 augusti 2012

Skämshörna

För ett tag sedan gjorde jag i ordning en plats för varmkomposten och cykelstället. Inte något man jättegärna vill skylta med, men som samtidigt ska vara lättillgängligt.

Jag fick hjälp att såga ner en gigantisk spirea(?)buske av nåt slag och kompostkvarnen har jobbat för högtryck med kvistarna (busken är dock kvar, men jag ska försöka hålla efter den).

Ogräset rensades bort och jag la på grus, den här gången valde jag en storlek större än på gårdsplanen.

Jag gillar verkligen "stålbandsvattentunnan" och nu fick jag en ny idé. Jag ville göra en avskiljare mellan grus och gräs och nu var det dags för stålband igen!


Har flätade jag det i en bit armeringsmatta, det blev sju meter om jag inte minns fel, och det funkar perfekt om man vill ha rundade hörn! De här stålbanden är helt nya så de kommer nog inte att rosta på en gång.

Sedan var det dags att ta nya kliv på pysselstegen, jag tog nämligen fram tumstock, såg och spikpistol. Jag ville ha ett litet plank på ena sidan av komposten. Det skulle bara vara ett litet nättare som inte skulle dölja den helt, men delvis.


Jag snickrar aldrig, men nu fick jag ingen hjälp så det var bara till att försöka. Maken coachade mig från målarstegen han stod på så det gick riktigt bra!
Miniplanket fick ett lite hylla där mina gamla betongtavlor står just nu.


Då var det dags att få in lite grönt också. :)

Två gamla oljefat  fick nytt liv som planteringskärl, modell större. Jag är fortfarande väldigt osäker på hur det funkar med krukodling här uppe med bistra vintrar, men jag gör ett försök nu! Två olika sorrts gräs i den ena och hostor som räddats från glupska hönor i den andra.


Det är fortfarande en varmkompostvrå, men den har i alla fall snyggats upp!

...och som bekant brukar det ena ge det andra och nu har jag planer för del av gräsmattan intill!


Dagen har bjudit på strålande sommarvärme och jag spenderade den på knattefotboll! Tänk att vi haft flera härliga sommardagar nu! 

4 kommentarer:

 1. Det blev ju verkligen snyggt och bra - och det där med järnbanden måste jag bara härma! Om det är OK!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Men så snyggt! Gillar ju både rost, tegel, grus...ja, allt du visar.
  Just nu känns det som att alla andra får till så mysiga och fina platser men jag bara trampar runt i samma gamla vanliga. Jag vet att det inte är så egentligen men det står nog för att jag vill något, ha ut någon kreativitet, vet bara inte vad ännu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det blev ju jättebra! Vad du kan ;)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Snyggt!! Och vilka fina betongtavlor..jag måste ge mig på att gjuta någon gång, får aldrig tummen ur..

  Kram Kajsa

  SvaraRadera