söndag 5 augusti 2012

Trägårdsflow

Förra helgen var vi till Sundsvall på en minisemester och då besökte vi också en jättefin trädgård!

Det var Charlotte med bloggen Trädgårdsflow som hade Open Garden i sin trädgård.Jag är glad att vi åkte dit, för även om trädgården är väldokumenterad på bloggen så är det ju en helt annan sak och väldigt skoj att se den på riktigt!

Hon hade hur många stilleben som helst och hon kan konsten att dekorera med både bruksföremålen och det rena pyntet.


På bilden ovan är det en bänk som var placerad mellan växthuset och det timrade huset som syns.

Något jag hade sett framemot att se var köksträdgården!


Det var ordning och reda med pallkragar och idegranshäcken som inramade fint.

Samtidigt var det lite spralligt med färgklickar här och där som stillebenet här nedan.


I anslutning till trädgårdens vackra hus fanns ett trädäck där vi slog oss ner. När jag satt där och fikade så hade jag bland annat fin utsikt mot växthuset.


Det jag, bland en hel del, tar med mig därifrån är att man kan få varenda skrymsle och hörna att bli väldigt trivsamt om man bara vill och dessa otroligt stora odlingskärl som rymde både perenner, ettåringar, träd och buskar - jag vill också ha!
Jag valt bort krukor (förutom små med ettåringar) eftersom det är svårt att övervintra i krukor här uppe, men nu ska jag i alla fall göra ett försök.

Här ett stillsamt rum i ett av trädgården hörn.


Grönt och mycket rofyllt...


Nu vill jag ha massor av bord där jag kan ställa tjusiga saker för ögat att vila på!Dagen innan hade vi besökt det blågula varuhuset och jag ångrar ju att jag inte köpte på mig några zinktunnor. Såna kan alltid vara bra att ha...

Vi hann inte prata med Lotta, men hennes man berättade lite om trädgården och om hans frus intresse (som han inte delar, men har stor förståelse för) och stora glädje.

Tack Charlotte för att du öppnade din trädgård för oss!
Jag glömde att fråga när vi där, så jag är fortfarande nyfiken på vad du jobbar med? Du har verkligen känsla för det sköna i trädgården!8 kommentarer:

 1. Kul att du visar oss från Charottes trädgård.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Och så fick jag upptäcka hennes blogg också! Men vilken trädgård, det är ju så man storknar så fint och mysigt överallt. Så roligt att du hade med så många fina bilder därifrån. Måste ha varit väldigt inspirerande att få titta där!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Åå så fin den är!!!Förstår din lycka över att få vara där och stosa och lukta.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin trädgård!
  Underbart att besöka fina trädgårdar och få inspiration.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar trädgård, med massor av inspiration! Förstår att du tar med dig massor av idéer! Jag vill också ha fler bord och ställen för stilleben där man kan vila ögat! Härligt!

  SvaraRadera
 6. Visst är det otroligt inspirerande att få besöka en sån vacker trädgård! Hon har en förmåga att få till det:) Men det har du också...

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar trädgård. förstår att du var glad att du åkt dit och tittat. Här är man ju med på 1000 Trädgårdar på söndag, men ärligt talat ser det inte längre så kul ut i trädgården. Det mesta har ju blommat över och det som är kvar börjar se lite trist ut på grund av att vi har det så torrt. Ändå har jag försökt att sätta torktåliga saker, samt att jag vattnar som en galning (vi har egen bevattningsbrunn) - men det hjälper inte!

  SvaraRadera
 8. Helt underbart ser det ut.. var nyss inne på hennes blogg och skrev där.. och så kommer jag hit.. läser lite slarvigt ibörjan men känner genast igen mig! Det är så vackert med alla fina detaljer.. vad roligt för dig att du kunde åka dit o titta... riktigt avis blev jag nu.. =) Kram och ha det gott/Moa

  SvaraRadera