torsdag 23 augusti 2012

Sweet Peas

Ett tag trodde jag nästan att jag skulle bli utan luktärter i  år. De stod bara och stampade i kylan.
 
Men så kom de då äntligen igång!
 
 
 
Luktärten är en av mina absoluta favoriter när det gäller ettåringarna och jag sår dom omsorgsfullt i växthuset om våren. Fröna får gro i toapapperrullar och när det är dags att plantera ut åker hela toapappersrullen med ner i jorden.
 
Nu plockar jag in nya väldoftande buketter var och varannan dag.
 
Lycka!

8 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med luktärtor! Jag började också misströsta i år, men sedan två veckor tillbaka blommar de äntligen.

  SvaraRadera
 2. Tänk, jag tycker så mycket om luktärtor men dom tycker inte om mej! Jag har försökt flera år och i år sådde jag efter konstens alla regler i toarullar som du... men inte en enda grodde! Så, jag får nog acceptera att nåra sweet peas vill inte bo hos mej:( Däremot har jag fina Rosenvialer, lika vackra men utan den underbara doften.

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Härligt med luktärtor
  jag direkt sår dom på växtplatsen och nu blommar de så fint
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 4. Ja luktärtor är lycka. Tyvärr kan jag inte få fram någon bild här hos dig idag.
  men jag tittar in en annan dag.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Favoritblomma tycker jag också.. jag blev utan i år och får sukta på din fina bild.. kram o ha en fin helg..Moa

  SvaraRadera
 6. Om jag hade varit en sån där "duktig" som sår så hade jag helt klart satsat på luktärtor! Har faktiskt försökt en gång i tiden, men nej, det blev ju inget...som sagt jag är inge vidare på det där med sådd, bara att inse...

  SvaraRadera
 7. Hej! Har precis läst igenom hela din blogg och den är ju underbar! Fina foton o inte minst en rolig text. Kan väl erkänna att mina luktärtor fortfarande står i såkrukorna. En flytt kan allt ställa till det. Ha det gott önskar en annan norrlänning!

  SvaraRadera