söndag 13 januari 2013

Så sant så

Men aldrig att man ger upp, nej då,  att vara en Jämtlandsodlare är att vara en idiot, men en ständigt hoppfull sådan.

 Det är tufft att få det slängt i ansiktet - att man är en idiot, en sådan där som aldrig lär sig. När snötäcket dras över trädgården så blir det till glömskans vita fält.
Läs krönikan här, gör det mina kära trädgårdsvänner, var ni än befinner er på den geografiska kartan.Aldrig är trädgården så fin som den är i mina tankar just nu. I smällkalla januari. 


Hundra meter fiberduk var det ja. :)
 
Uppdaterat: Nej, det är inte jag som skrivit krönikan, hittade den i lokaltidningen i helgen och tyckte om den!

6 kommentarer:

 1. Har läst krönikan - och skrattat mycket gott! Men...det är inte bara du som är galen, vi andra som bor söderöver och "har det för lätt" tittar gärna på vad som odlas på kontinenten och naturligtvis i Danmark och England. Alltså är vi också "odlingsidioter" precis som du är!
  Själv gillar jag ju inte att dra upp fröer, men det finns ju annat man kan beställa - och som dessutom är betydligt dyrare! Och som också har förmågan att dö för en OAVSETT väder!! *fniss*

  SvaraRadera
 2. Ha ha, att odla är att vara en idiot. Det tror jag kontentan av krönikan var, för precis som föregående talare skrev så har inte vi här i söder alltid förstånd nog att hålla oss till det trygga säkra utan ger oss snabbt i kast med utmaningar. Det är nog det som är "att odla".
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Härlig krönika! Är du journalist? Åtminstone kan jag konstatera att du är optimist! Här är en till:-)
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bild, så somrigt! Jag lyckas inte få fram krönikan nu, försöker senare.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Härlig krönika och oavsett var vi bor i vårt avlånga land så är det väl vad vi drömmer om blomstrptrakt och sådd i oändlighet..sen att vi nere i Zon 1 har ett lättare klimat..men jag har sett på trädgårdsprogramm och läst att här i Sverige upp i norr eller väst eller öst går det visst att odla helt omöjliga växter..det går!

  Så hitta en bra plats i sol o lä, så kommer kanske du få ett fint fikonträd där i norr

  kram kajsa

  SvaraRadera
 6. Man får helt enkelt ta "trädgårdstjuren" vid hornen och fortsätta att vara idiot, för inte vill man ge upp sin trädgård inte. Problem och svårigheter stöter man nog på var i landet man än bor.

  Kram, Karin

  SvaraRadera