onsdag 10 juli 2013

(K)rolls-royce

För flera år sedan skaffade vi två krolliljelökar. Det har tagit några år, men nu har de förökat sig och har blivit flera.

Flera har det också blivit av andra anledningar.
 
 
Det har ju funnits en del tillfällen när jag fått gräva i andras rabatter, men jag törs nästan inte prata högt om det för jag har faktiskt fått flera krollijor med mig då (det är därför jag viskar nu). Även om de, vars trädgårdar jag grävt i, velat få bort blommorna för att anlägga gräsmatta så känns det lite som stöld nästan. Har de verkligen fattat vilka urfina växter de valt bort?
 
Jag har ju knappt vetat själv vad jag grävt upp så nu är de lite utspridda i trädgården, men jag tror jag ska våga mig på att flytta dem än en gång och få en fin masseffekt.
 
 
När det gått några år så kanske de ångrat sig och har tröttnat på att klippa sin gräsmatta. Då ska jag gräva upp en lök eller två och ge tillbaka. :)
 
De doftar tungt i trädgården nu och alldeles, alldeles underbart!
 
 


6 kommentarer:

 1. Underbara blommor - och så villiga att sprida sig! För en gångs skull är det inget ogräs som gör det, utan något man vill ha mycket av!!
  Min f.d. granne i Stockholm mailade ett par bilder härom dagen. Det var på hennes "hav" av krolliljor i det gamla hallonlandet.
  Jag bad henne gräva upp några till mig, men hon tyckte det var så svårt att få upp dom.....Annars brukar hon vara villig och dela med sig av sina frösådda växtern som höstanemon och gullregn t.ex.!

  SvaraRadera
 2. Krolliljor är så fina. Jag har velat ha massor, men jag köpte någon för många år sedan och den har inte riktigt velat. Oftast har den blivit äten så knopparna försvunnit. Nu är det två och den ena har just börjat blomma, de står rätt skuggigt. Himla fina! Jag har rosa men tycker de vita är ännu finare.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Krolliljor är fantastiska. Fattar inte hur man kan vilja välja bort dem. Du har gjort helt rätt som stulit eller snarare räddat dem.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Krolliljorna är så underbara! Jag måste flytta mina nu igen när vi ska göra "lilla projektet" här. Men de har klarat två (tror jag) flyttar redan så det ska väl gå bra igen.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, va fina...sådana ska jag npog införskaffa en dag

  kram kajsa

  SvaraRadera
 6. Jag kan gärna hjälpa dig att rensa lite i landet, *fniss*, undra om du skulle märka att någon
  liten planta 'försvann', hi hi.
  Ja de är helt makalöst underbara, varför har jag inte skaffat dessa 'under' !?!
  Men hur kunde de vilja ta bort liljorna mot en gräsmatta, jag tror detsamma som du,
  att de ångrar sig 'en vacker dag'.

  Må bäst/ Eva

  SvaraRadera