tisdag 5 augusti 2014

Köksträdgården"Utbyggnaden" av köksträdgården kan tyckas vara en följetong, men vi tog en rejäl paus i fixandet några veckor.

Jag hittade ingen bra förebild, men här är ena delen där vi idag har två rejäla odlingslådor.
Det ena ger som bekant det andra och nya, eller fler idéer växer fram under tiden man bygger och gräver. Vi lät några av dem sätta sig innan vi fortsatte. Eller fortsatte, vi har knappt gjort nåt sedan innan midsommar, men snart. :) 

Från "uteplatsen" utanför växthuset.

I både nya och gamla lådor är växer det för fullt! Potatisen skulle ha behövts kupas förlänge sedan och ogräs rensas (hade ju dålig känsla när det gällde jorden vi köpte till de nya och det är mycket av den typen ogräs man verkligen inte vill ha), men de pärer vi tagit upp var stora och fina!

Oregerligt och rufsigt är ord som kommer över en.


Bönorna hade svårt att komma igång när det blev kyligt och blött i början  i början av sommaren, men efter regn kom solsken så jag hoppas fortfarande även om vi inte kunnat skörda än.

Staketet ska fortsätta framåt i bild och ska även vara till vänster om gången.
Fick tokmycket kålflugor så jag har tagit bort alla kålväxter. :( Även krassen har blivit angripen, har aldrig haft problem med den tidigare.
Nästa år blir det kål igen, men fiberduk på. Så fult, men hellre det.Ja, jag bjuppar på en hel hoper bilder trots att det är en del kvar att göra. Förutom jorden som är den sämsta, men nog så viktig, så är vi nöjda med våra lådor. Framåt kommer vi att ha plats för ytterligare en liten odlingslåda. I den "nya" delen har vi gjort ett golv av krossade tegelpannor och det är jag mest nöjd med, så snyggt!

Hade varit superduperännusnyggare med grånat trä tillsammans med teglet, men jag gillar det röda mot det röda också!

Mangolden kommer att bli en återkommande favorit. Vacker är den också!


Staketet är björksly som maken tagit rätt på och vi gillar stilen det ger!


Här finns den "gamla" delen av köksträdgården med murade odlingslådor och tegelstensväggen.
Mina förmåga att odla ätbart är ju ingen vida känd, men förutom att odla ätbart i köksträdgården blir det en del ätbara blommor också!

Rödbetorna skördade vi igår. Små och vackra! Och goda! :)Ovanligt långt inlägg för att komma från mig, men så har vi jobbat mycket och har en hel del jobb framför oss så det är klart att jag vill dokumentera. :)

Kommer nog mera från köksträdgården, var så säkra!

Här fortsätter sommarvärmen. Jag jobbar och längtar till sjön. Vi får se om det blir ett kvällsdopp idag, det mullrar i fjärran just nu.

Det känns lite fånigt att blogga köksträdgård och längta till ett bad när man följer nyhetsrapportering om den otäcka branden som härjar. Usch vad eländigt...


8 kommentarer:

 1. Vilka snygga odlingsbäddar TROTS att du säger att dom är oregerliga och rufsiga!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det i köksträdgården. Jag gillar när det är rufsigt. Staketet är super fint.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vilt och vackert och snygga lådor! Verkligen otäckt med branden, luktar brandrök hos oss, igår var det som en dis hela dagen. Stackars, stackars dom som drabbas!

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Alltihop! Plötsligt ser jag gamla tegelpannor som en resurs :) Vår kål åker nog också på tippen...

  SvaraRadera
 5. Jag samlar på idéer om köksträdgård och har läst dina inlägg med etiketten "köksträdgård" och gillar verkligen vad ni gjort. Så fint du har det och vilken utveckling som skett genom åren! Gillar dina uppmurade odlingslådor men för mig blir det nog liknande trälådor som dina röda. Gillar tegelkrosset som underlag och trästaketet som din man bygger. Blir fint när man ramar in och dessutom kan det ju hindra ett och annat hungrigt rådjur. Tack för all inspiration nu ska jag drömma vidare om en köksträdgård!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 6. Å, så fint! Tegelkrosset var verkligen snyggt! Vilken bra idé!
  Gillar den översta bilden på gurkörten också! Snyggaste växten att ha en kvist av i vattenkaraffen enligt mig! :-)

  kram // AH

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastiskt vacker köksträdgård du har! Så härligt yvig, precis så som jag gillar:) Synd med kålfjärilarna bara men de ska ju leva de också, hmm! Björkslystaketet ser ju ut som ett kastanjestaket, en nordens variant, jättefint!

  Ha det gott i ditt paradis!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Björkstaketet är en fullkomligt genialisk lösning när man har möjlighet att använda något man redan har! Mycket snyggt dessutom !
  Kram Anna

  SvaraRadera