fredag 29 augusti 2014

Supernova


Här är en ljusstake som jag gjort i betong. För första gången har jag också målat betongen. 

Den ser inte mycket ut för världen i dagsljus, men när det skymmer och det tända ljuset lyser upp kopparfärgen, då är den fin!Hela sommaren har jag sett på Facebook bilder på den här typen av lykta, men jag fastnade inte alls. Till sist kunde jag ändå inte stå emot utan provade på.
Jag tänkte... att mamma kan väl få en. :) 


Jag är ingen stjärna på betong och jag brukar inte vilja ge bort betongalster, det är ju som så besvärligt att slänga den för mottagaren om den inte vill ha presenten. :)


Det var frostvarning här i natt och det kom jag på ca fem i elva på kvällen. Snälla mannen som nyss kommit hem från jobb tassade ut i kolsvarta mörkret i bara kallingarna och kollade så att kontakten till värmefläkten i växthuset verkligen var i. Det är kärlek det! ♥ I och för sig verkar det inte ha varit frost, men ändå. :)

Idag har jag mest lullat omkring i trädgården. Påbörjat något, kommit på något annat för att sedan fortsätta med nästa idé eller göromål. En bra dag som jag inte riktigt vet var jag gjort av, men kroppen känns lite ledbruten nu. 

Ha en riktigt bra trädgårdshelg!4 kommentarer:

 1. Den är ju jättefin! Ja, här hade vi sex grader i morse när jag klev upp vid sex-tiden. Hörde andra som haft neråt fyra, så det börjar på att bli kallare.

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Vilken fin lykta du gjort! Kan tänka mig hur snyggt den lyser i mörkret.
  Ha det gott och hoppas frosten dröjer ännu ett tag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det har varit riktigt kallt några mornar i småländska inlandet också, men jag har både pelargoner och agave ute än så länge.
  Kan tänka mig att det blir superläckert när ljuset reflekteras mot kopparfärgen. Håller faktiskt på och experimenterar lite själv idag med rost och ärggrönt på betong, annars gjuter jag inte så mycket. Det är bara när jag behöver nåt särskilt.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Ja det är kärlek . . . . . att tassa ut i 'kallingar' . . . . *fniss*
  Den kärleken har även min gubbe visat . . . . hi hi . . . .

  Oj så häftigt med den ljuslyktan, en sådan present skulle inte jag tacka nej till.

  Trevlig söndag/ Eva

  SvaraRadera