fredag 10 oktober 2014

Årets perenn 2015

Nu är Årets perenn 2015 utsedd.

Den här gången är det den vita skogsastern som är en vitblommande (nehe...) växt som blommar från sensommaren till frosten kommer och passar bra i woodlandet.

Bild perennagruppen.com

Saxat från Perennagruppen:

Den vita skogsastern är en unik skönhet! Som ingen annan perenn med höjd, blommar den sensommar och höst t.o.m. i det svåraste läget, torr skugga. Med sina moln av små strålblommor mot mörkgröna blad, på svarta sicksackande stammar, fyller den ut den plats den får i rabatt, kruka eller woodland, i de flesta jordar i hela landet. Den är också värdefull som snittblomma!

Den ser ju jättesöt ut, men jag är lite skeptisk mot de riktigt senblommande växterna då många inte hinner blomma här uppe. Vi får se, kanske ger jag den en chans, kanske inte. :)

Trevlig helg alla!

4 kommentarer:

 1. Jo söt var den det, men nja, jag är också lite skeptisk, hade en oktoberaster en gång och den hann ju inte blomma ens här i zon 1...
  Vad kul att göra eget cerat!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Det är en som jag gillar. Den har blommat sedan i juli och fram till nu. Tyvärr sprider den sig inte alls hos mig.
  Karin Berglund presenterade den så bra på Elmia garden.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Den är verkligen söt. har haft en vit höstaster som nästan inte blommar alls hos mig. Ska kanske pröva den här.Försöka duger.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Hos mig trivdes den inte överhuvudtaget! Kom aldrig igång riktigt och efter flera års väntan tröttnade jag! Men det finns kanske olika sorters Skogsaster?

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera